Gençlik ve Spor Bakanlığı 2021 yılı personel alımı başvuru süreci başladı. 350 kişilik kadro ile farklı kadrolarda Sözleşmeli Personel Alımı yapacak. Uzun zamandır adayların bu ilanın yayımlanmasını beklerken geçtiğimiz günlerde ilan yayımlandı. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine Millilik kapsamında Spor Uzmanı Alımı ve Antrenör Alımı yapacak.

Adaylar için başvurular Elektronik ortamda alınacak. Geçtiğimiz hafta da başvuru faaliyetlerine devam eden Gençlik ve Spor Bakanlığı 4346 kişilik kadro ile Sürekli İşçi alımı yapacak.

KPSS Şartı Aranmayacak!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 2012 yılı Millilik Kapsamında Sözleşmeli olarak Spor Uzmanı ve Antrenör alımı için adaylardan KPSS Şartı aranmayacak. Ancak KPSS siz Personel Alımı için adayları belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

Millilik Kapsamında Aranna Özel O Şart:

Olimpiyat veya paralimpik ya da deaflimpik oyunlarında sporcu olarak ilk üç dereceye girmiş olmak ve/veya Dünya şampiyonalarında olimpik veya paralimpik ya da deaflimpik spor dallarında sporcu olarak ilk üç dereceye girmiş olmak ve/veya Avrupa şampiyonalarında olimpik veya paralimpik ya da deaflimpik spor dallarında sporcu olarak ilk üç dereceye girmiş olmak ve/veya olimpik veya paralimpik ya da deaflimpik spor dallarında en az 15 defa milli sporcu olmak ve/veya olimpik veya paralimpik ya da deaflimpik spor dallarında son beş yıl içinde en az 7 defa uluslararası yarışmalarda milli takım antrenörü olarak fiilen görev yapmış olmak gereklidir.

KONTENJAN DAĞILIMI BURADA

BAŞVURU ŞARTLARI BURADA

Başvuru için Gerekli Evraklar Nelerdir?

1. Yukarıda Özel olarak belirtilen niteliği belgelemek,

2. Olimpik veya paralimpik ya da deaflimpik spor dallarında son beş yıl içinde en az 7 defa uluslararası yarışmalarda milli takım antrenörü olarak fiilen görev yaptığını gösterir federasyon onaylı belge,

3. Antrenör pozisyonları için; başvuru yapacağı pozisyona uygun ve ek-1 sayılı listede belirtilen branşta en az temel antrenörlük (ikinci kademe) düzeyinde antrenörlük belgesi,

4. Beyan formu, başvuru sisteminde belirtilen yerlere yüklenecektir.

- Lise, ön lisans veya lisans mezunuysanız ve e-Devlet üzerinde başvuru sırasında bu bilgileriniz gelmediyse, mezuniyet bilgilerinizi başvuru sırasında mutlaka beyan ediniz.

- Adayların, başvuru esnasında beyan ettikleri bilgi ve belgelerin asıllarını Bakanlık tarafından talep edilmesi durumunda ibraz etmeleri gerekmektedir. Belgelerini ibraz edemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

- Spor bilgi sistemi üzerinden Bakanlığımız tarafından verilmiş millilik belgeleri ile Olimpik veya paralimpik ya da deaflimpik spor dallarında son beş yıl içinde en az 7 defa uluslararası yarışmalarda milli takım antrenörü olarak fiilen görev yaptığını gösterir federasyon onaylı belgeler haricinde başka bir millilik belgesi kabul edilmeyecektir.

- Başvuruda istenen belgeler, yerleştirilmeye hak kazanan adaylar tarafından atama sürecinde ilgili birime teslim edilecektir.

Başvuru Süreci Nasıl Yapılacak?

GSB 350 Sözleşmeli personel alımı başvuruları sadece e-Devlet şifresi ile yapılacak. 31 Ağustos 2021 tarihi ile başlamış olan başvurular en geç 13 Eylül 2021 tarihi saat 17:00 a kadar yapılmış olması gereklidir. Başvurular aşağıdaki bağlantı yardımı ile yapılacak.

BAŞVURU EKRANI

DUYURU METNİ

Ek-1 Millilik Branş-Grup ve İl Kontenjan Dağılımı

Ek-2 Nitelik Değerlendirme Formu

Ek-3 Millilik Beyan Formu