Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personel alımı yapacak. Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinin personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı pozisyon ve niteliklerde personel alacak. Ayrıntılar ve başvurular haberimizde.
Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 13 Nisan 2016 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki personel ihtiyacını gidermek amaçlı toplamda 1677 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Alınacak olan adaylardan 2014 Kamu Personeli Seçme Sınavı dikkate alınacak olup, KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almaları gerekmekte olup adayların KPSS puan sıralmasına göre kadro girme şansları yükselecektir. Adaylardan aranan şartlar, karo bilgileri ve başvuru bilgileri şöyledir;

Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hangi Pozisyonlarda 1677 Sözleşmeli Personel Alacak ?

Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ihtiyaç duyulan il ve ilçeye göre 657 Sayılı Devler Memurları kanunun 4/B maddesine göre 550 Ziraat Mühendisi, 80 Su Ürünleri Mühendisi, 10 Balıkçılık Teknolojileri Mühendisi, 71 Harita Mühendisi, 400 Gıda Mühendisi, 566 Veteriner Hekim olmak üzere toplamda 1677 adet Sözleşmeli olarak personel alacaktır. 

Başvuruda bulunacak olan adaylardan hangi şartlar aranır ?
 
  • 2014 yılında ÖYSM tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavından  KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olan adaylar, 
  • İlan edilen pozisyonlara yerleştirilmek üzere tercih yapanların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesindeki, aynı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1,4,5,6 ve 7 nci bentlerindeki ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesindeki şartları da taşımaları gerekmektedir.
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar, göreve başlatılmayacaktır.
  • Başvurma genel ve özel şartlarına ve yerleştirildiği pozisyonun niteliklerine sahip olmayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde getiremeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır
  • Mühendis ve Veteriner Hekim pozisyonlarına atanacak şartları haiz olmak. Bunlardan hangi bölüm mezunlarının alınacağı ve hangi şartları taşıması gerektiği pozisyonların karşısında yer almaktadır.
  • Sağlık bakımından Mühendis ve Veteriner Hekim olarak çalışmasına engel hali bulunmamak.
  • Sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek Mühendis ve Veteriner Hekim pozisyonlarının karşısında yer alan bölümlerden mezun olmak.
Başvurular nasıl oalcak ve hangi tarih aralığında tercih yapılacak ?

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 26 Nisan 2016 tarihi ile 02 Mayıs 2016 tarihleri arasında başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Adaylar tercihlerini kılavuzda yer alan kurallara göre, internet üzerinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. KPSS-2016/4 Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri. gerekmektedir.
Tam Metni Buraya Tıklayarak inceleyebilirsiniz ve başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Editör: TE Bilisim