Gençlik ve Spor Bakanlığı son zamanlarda memur personel alımı ilanları yayımlıyor. Bugün yayımlanan ilana göre GSB bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlada sözleşmeli personel alımı yapacağını bildirdi. 15 kişilik kadro ile personel alımı yapılacak. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanlığı Sözleşmeli Bilişim Personeli Alımı duuyurusu ike Merkez teşkilatına alım yapacak.

Alım Yapılacak Kadrolar Nedir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı 15 kişilik kadro ile, Karar Destek Uzmanı, Veri Tabanı Uzmanı, Sistem Uzmanı, Yazılım Geliştirme Uzmanı, Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzmanı, Siber Güvenlik Uzmanı, Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı ve Yazılım Proje Yöneticisi alımı yapılacak. İşte alanına göre dağılım;

KPSS ve YDS Şartı Aranacak?

Bakanlığın Sözleşmeli Personel almı ilanına başvuru yapabilmek için adayların KPSS ve YDS puanına sahip olmaları gerekmektedir. Bu yönde 2020 yılında yapılmış olan Kamu personeli seçme sınavından lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 70 ve yabancı Dil sınavından ilgilizde puanından puan almış olanlar başvuru yapabilecek.

Ancak KPSS puanı olmadan başvuru yapanların KPSS puanı 70 ve YDS puanı 0 olarak değerlendirmeye alınacak.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Adayların genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları şarttır. Bunun dışında KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olanlar, En az Dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmaları gereklidir.

Ayrıca başvuru için alım yapılacak alanına göre belirtilen özel nitelikleri taşıyan adayların başvuruları geçerli sayılacak. Bu nitelikleri aşağıda sizlerle paylaşacağımız başvuru kılavuzu üzerinden öğrenebilirsiniz.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel alımı için başvurular 21 Aralık 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 28 Aralık 2020 tarihi saat 17:00 a kadar yapılacak başvurular kabul edilecek. Başvurular basvuru.gsb.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır.

BAŞVURU KILAVUZU BURADA