Gençlik ve Spor Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı yapıyor. Geçtiğimiz gün yayımlanan ilana göre Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine sözleşmeli personel alımı yapacak. Merkez Teşkilatına 8 fakrlı alanda personel alımı yapılacak olup başvuru süreci başlamıştır. ALım yapılacak alanlar ve başvuru şartları şöyledir.

Alım Yapılacak Kadrolar:

  • 1 Karar Destek Uzmanı,
  • 1 Veri Tabanı Uzmanı,
  • 2 Sistem Uzmanı,
  • 6 Yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 1 Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzmanı,
  • 1 Siber Güvenlik Uzmanı,
  • 2 Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 1 Yazılım Proje Yöneticisi,

Kimler Başvuru Yapabilir?

GSB Sözlemeli Bilişim Personeli Alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

Özel olarak ise, Dört yıllık eğitim veren fakültelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak, Alanına göre gerekli niteliklere sahip olmak, 2020 yılında yapılan Kamu personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Yabancı Dil Sınavından İngilizce dilinden puan almış olmak şartları aranacak.

Başvuru Süreci Başladı!

Bakanlığın Sözleşmeli Personel alımı için başvurular Bugün ( 21 Aralık 2020 ) itibari ile başladı. Adaylar başvurularını en geç 28 Aralık 2020 tarihine kadar yapacak. Başvurular sadece a basvuru.gsb.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır.

Sisteme Yüklenecek Belgeler nedir?

Adaylar başvurdukları pozisyona ait aranan şartlar için aşağıda belirtilen belgelerini başvuru sisteminde belirtilen yerlere .jpeg formatında fotoğraf olarak yükleyeceklerdir.

1- Biyometrik fotoğraf,

2- Özgeçmiş,

3- Lisans diploması veya e-devlet üzerinden temin edilebilecek mezuniyet belgesi (eğitimini yurt dışında tamamlamış olanların Yüksek Öğretim Kurulu tarafından verilmiş denklik belgesi)

4- KPSS puanını gösterir doğrulama kodu bulunan sonuç belgesi çıktısı (KPSS puanı olmaması veya ibraz edilmemesi halinde 70 (yetmiş) olarak değerlendirilecektir.)

5- YDS/e-YDS puanı veya eşdeğerliği ÖSYM tarafından saptanmış uluslararası dil sınavlarından alınan puanın YDS karşılığını gösterir doğrulama kodu bulunan sonuç belgesi çıktısı (Yabancı dil puanı mevcut değilse 0 (sıfır) olarak değerlendirilecektir.)

6- A- GENEL ŞARTLAR bölümünün (e) bendinde belirtilen güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini gösterir belge/belgeler,

7- Mesleki tecrübe belgelerinin değerlendirilmesinde sadece lisans mezuniyeti sonrasındaki hizmetler dikkate alınacak olup, tecrübe belgelerine ek olarak çalışılan iş yerinin niteliğine göre; Özel sektörde çalışılan süreler için SGK hizmet dökümü, Kamu kurumlarında çalışılan süreler için kurumdan alınacak belgeler.

Değerlendirmeler KPSS puanına Göre Yapılacak!

Gençlik ve Spor Bakanlığı memur alımı için başvurular yapıldıktan sonra adayların KPSS puanları ele alınarak yapılacak sıralama ile değerlendirme yapılacak. Bu kapsamda KPSS puanının %70 i ve YDS Puanın %30 u ele alınacak. KPSS puanı olmadan başvuru yapanların puanları 70 olarak ve YDS puanları 0 olarak ele alınacaktır.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim