Gelir İdaresi Başkanlığı Sözleşmeli Personel Alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı 46 Şehirde olmak üzere 87 Tekniker Alımı yapacak. Söz konusu olan ilan için başvuru süreci başladı. Peki kimler başvuru yapabilecek? Nasıl başvuru yapılacak? tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktaracağız.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesine 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında sözlü sınav ile sözleşmeli 87 Tekniker Alımı Yapılacak. Bu kapsamda ilan geçtiğimiz gün yayımlanmış olup başvuru süreci Bugün ( 08 Mart 2021) tarihi ile başladı. Bu kapsamda Adaylar başvurularını en geç 17 Mart 2021 tarihi saat 17:30 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını sinav.gib.gov.tr adresindeki “Online Sınav Sistemi”ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapılacaktır. Başvuru formunun doldurulmasına ilişkin açıklamalar internet sitesinde yer almaktadır.

Bu kapsamda adaylardan aranan başvuru şartları şöyledir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Gelir İdaresi Başkanlığı adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise, Yaş, KPSS ve eğitim nitelikleri aranacak.

Yaş Şartı:

01.01.2021 tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01.01.1986 tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecektir.)

KPSS Şartı:

2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Eğitim Şartları:

  • Tekniker (Elektrik): Elektrik, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Endüstriyel Elektronik ön lisans programlarının birinden mezun olmak.
  • Tekniker (İnşaat): İnşaat, İnşaat Teknikerliği, İnşaat Teknolojisi ön lisans programlarının birinden mezun olmak.
  • Tekniker (İklimlendirme) : İklimlendirme-Soğutma, Soğutma Tesisatçılığı, Soğutma Tesisatı, Soğutma ve Havalandırma, İklimlendirme Teknolojisi, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi ön lisans programlarının birinden mezun olmak.
  • Tekniker (Makine): Makine, Makine, Resim ve Konstrüksiyon, Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi, Mekatronik ön lisans programlarının birinden mezun olmak.
  • Tekniker (Ağaç İşleri): Mobilya ve Dekorasyon, Ormancılık ve Orman Ürünleri ön lisans programlarının birinden mezun olmak.
  • Tekniker (Tesisat): Doğalgaz, Isıtma ve Sıhhi Tesisat Teknolojisi, Sıhhi Tesisat, Sıhhi Tesisat ve Doğalgaz, Doğalgaz ve Isıtma, Tesisat Teknolojisi, Yapı Tesisat Teknolojisi ön lisans programlarının birinden mezun olmak.
  • Tekniker (Bilgisayar): Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknolojisi, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon, Bilgisayar Operatörlüğü ön lisans programlarının birinden mezun olmak.
Editör: TE Bilisim