Devlet Personel Başkanlığı 10 Kasım 2018 tarihinde yeni bir ilan yayımladı. Yayımlanmış olan ilana göre Roma Büyükelçiliği bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak için sözleşmeli personel alımı yapacğaını belirtti. Buna göre Roma Büyükelçiliği boşta bulunan 1 kişilik kadro ile sözleşmeli sekreter alımı yapacak. Ayrıca adaylara bu yönde Sınav yapılacak olup, sınava katılmak isteyen adaylardan bazı nitelikler aranacak. Başvuru şartları ve detaylar şöyledir;

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Roma Büyükelçiliği adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Sınav tarihi itibari ile 46 yaşından gün almamış olmak, En az lise veya dengi okul mezunu olmak veya bu okullara eşdeğer ve Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı yabancı okullardan, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Her türlü iklim şartlarında çalışmasına engel olabilecek sağlık sorunu olmamak, Çok iyi derecede İtalyanca ve Türkçe Bilmek, Bilgisayar ve Daktilo kullanabilmek gibi şartlar aranmaktadır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başlayabilir ve en geç 23 kasım 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular Roma Büyükelçiliği “Via Palestro 28, 00185 Roma, Italia” adresine şahsen veya posta yolu ile yapılacaktır. 

Başvurusunu yapan adaylar ise, 10 Aralık 2018 tarihi Pazartesi günü saat 10:00 da sınava katılacaklardır. Sınav yazılı olak yapılacak olup Sınav Konuları, Türkçe’den İtalyanca’ya çeviri (1 saat) İtalyanca’dan Türkçe’ye çeviri (1 saat) Türkçe Kompozisyon (1 saat) Matematik ( 1 Saat) şeklindedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru kılavuzunu incelemek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim