Emniyet Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Pilot Alımı

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Personel alımı yapıyor.Emniyet Genel Müdürlüğü personel ihtiyacını gidermek üzere, 2 adet Pilot alacaktır. Alt kısımda verilmiş olan bilgilerde,  Genel Hususlara, Genel şartlara, Adaylarda aranacak şartlara, Özel şartlara, başvuru yerine, başvuru biçimine ve ayrıntılı sınav bilgilerine ulaşarak daha detaylı bilgi almış olursunuz ve başvuruda bulunabilirsiniz. T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE ALINACAK (SÖZLEŞMELİ) PİLOT İLANI (2014 - 3. DÖNEM)

1.GENEL HUSUSLAR a)Emniyet Teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Yönetmeliği çerçevesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında Ankara İl'inde görev almak üzere Merkez Sınav Komisyonunca yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınav sonucuna göre Sözleşmeli Pilot unvanında (657 sayılı DMK/4-B md.) 2 (iki) Uçak Pilotu alınacaktır. b)Adaylara atama onayları hariç yapılacak tüm tebligatlar ve duyurular www.egm.gov.tr internet adresinden yapılacak olup adaylara ayrıca yazılı tebligat gönderilmeyecektir. c)Tüm aşamalarda başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan adayların işlemleri iptal edilecektir. d)İşlemler başvurulan İl Emniyet Personel Şube Müdürlüğü tarafından Bilgisayar Sistemine kayıt edilecek olup adaya "Başvuru Formu" çıktısı imzalatılarak bir örneği verilecektir. Sözlü ve/veya uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylar imzaladıkları bu "Başvuru Formu" nu ve EK' de sunulan "Sözleşmeli Pilot Nitelikleri" formunu sınava getirmek zorundadır. Adaylar Başvuru Formunda aksaklık görmesi halinde görevli personele düzelttirilip, yeniden imzalayacaklardır. (Başvuru formundaki bilgiler yapılacak işlemlere esas alınacak olup, beyan edilen yanlış bilgilerden adayın kendisi sorumlu olacaktır.) e)Başvuruda bulunacak adaylar hakkında, "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar" ın Ek 1. maddesindeki; " Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez." hükmü doğrultusunda işlem tesis edilecek olup bu kapsamda bulunanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

2.ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR A- GENEL ŞARTLAR Başvuruda bulunacak adayların Emniyet Teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Yönetmeliğinin 5. maddesinde yazılı olan ilk atamada aranacak aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir: a)657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin aşağıda belirtilen şartları taşımak, 1.Türk Vatandaşı olmak, 2.Sınavın son başvuru günü olan 21.11.2014 tarihinde 18 yaşını tamamlamış olmak, 3.Kamu haklarından mahrum bulunmamak, 4.Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak, 5.Askerlik hizmetini yapmış olmak, 6.Ülke genelinde çalıştırılmayı; Ulusal ve uluslararası yapılacak tüm uçuşlarda görevlendirilmeyi kabul etmek, 7.Verilen görevle ilgili 7/24 zaman esasına göre çalışmayı kabul etmek. b)Atanmak istediği unvanla ilgili olarak ilanda belirtilen öğrenim şartı, özel şartlar ve diğer nitelikleri taşımak, c)Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak, (Yapılacak sınavlar sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek) d)Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olmak, B-ÖZEL ŞARTLAR a)Teknik Özellikler (Uçak Pilotu) 1.Minimum 1500 saat sabit kanat uçuşu olmak. 2.Minimum 500 saat çift motor sabit kanat uçuşu olmak. 3.Minimum 300 saat IFR uçuşu olmak. b)Sağlık Şartları 1. Sağlık şartları Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı' nın (ICAO) Annex1' deki ve JAR FCL-3' deki ticari pilot şartlarına uygun olmak. Adaylar SINIF 1-UÇUŞA ELVERİŞLİDİR sağlık kurulu raporunu, ilgili hastanelerden kendi imkanları ile temin edeceklerdir. ( Bu raporun, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş; kamuya ait Üniversite Hastaneleri ile Devlet Hastanelerinden alınan sağlık kurulu raporunun geçerlilik süresinin devam etmesi gerekmektedir. Adaylar aldıkları sağlık kurulu raporunu sözlü ve/veya uygulamalı sınava gelirken yanında getirecektir.)

3)BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ: Adaylar, sözlü ve/veya uygulamalı sınava katılmak amacıyla; aşağıdaki belgelerle birlikte bulundukları illerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne bizzat başvuracaklardır. a)Kimlik belgesi, b)Son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf, c)Eğitim durumuna ait diploma/mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi ya da noter tasdikli sureti (diploma/mezuniyet belgesinin aslının ibraz edilmesi durumunda, fotokopisi onaylandıktan sonra iade edilecektir. Diploma ve mezuniyet belgesi haricindeki belgeler kabul edilmeyecektir.) d)Belirtilen özel şartlara ait belgeler, e)EK' de sunulan "Sözleşmeli Pilot Nitelikleri" başlıklı form 2 nüsha olarak doldurulacak olup, bir tanesi müracaat edilen birime teslim edilecek, diğer nüshası, f)Havacılıkla ilgili kişisel tüm (sertifikalar, kurs belgeleri vs.) belgeleri sözlü ve/veya uygulama sınavına gelirken aday yanında getirecektir. Başvurular 10 Kasım 2014 - 21 Kasım 2014tarihleri arasında yapılacaktır.

4)SÖZLÜ VE/VEYA UYGULAMALI SINAVIN ŞEKLİ, TARİHİ, YERİ VE KONULARI Başvuruda bulunan adaylardan, belirtilen şartları taşıyanlar, sözlü ve/veya uygulamalı sınava çağrılacaktır. Sözlü ve/veya uygulamalı sınava girmeye hak kazananların, sınav yerleri ve sınav tarihleri www.egm.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. Sözlü ve/veya uygulamalı sınav adayların; a)Mesleki bilgi ve mesleki yeteneği, b)Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade etme yeteneği, muhakeme gücü, c)Genel yetenek ve genel kültürü, ç) Davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, d)Özgüveni, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, yönlerinden değerlendirilerek gerçekleştirilecektir.

5)KESİN BAŞARI LİSTESİ a)Sözlü ve/veya uygulamalı sınavda aldıkları puana göre en yüksek puandan başlanarak sıralanacaktır. b)Puanları eşit olan adaylardan, yaşı büyük olan aday üst sırada yer alacaktır. c)Hesaplanan sıralamaya göre başarılı olan adayların ataması yapılacaktır.

6)SONUÇLARA İTİRAZ Adaylar, sonuçlara ilan tarihinden itibaren yedi gün içinde Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığına dilekçe ile başvurmak suretiyle itiraz edebilirler. Bu itirazlar sınavı yapan birim tarafından en fazla on gün içinde sadece maddi hata bakımından incelenir ve sonuç adaya yazılı olarak bildirilecektir.

7)SINAVI KAZANANLARIN ATANMASI a)Sınavı kazananların yerleştirilmeleri, kesin başarı listesindeki sıraya göre tercihleri doğrultusunda yapılacaktır. b)Yerleştirilmeleri yapılan adayların, Sağlık Yönetmeliği çerçevesinde istenilen sağlık kurulu raporu ile güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmalarının olumlu neticelenmesini müteakip yerleştirildikleri yerlere atamaları yapılacaktır. c)Atama şartlarını taşımayanlar ile atama şartlarını taşımadıkları sonradan tespit edilenlerin atamaları iptal edilecektir. d)Ataması yapılanlardan, vazgeçenler ile geçerli bir mazereti olmaksızın kanuni süresi içerisinde görevine başlamayanların atamaları iptal edilecektir. NOT: Sözleşmeli Pilot Nitelikleri Formu www.egm.gov.tr adresinden link olarak paylaşılmıştır. İLAN OLUNUR.

Editör: TE Bilisim