Emniyet Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesindeki 23 Haziran 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı pozisyon ve bölgelerde sözleşmeli olarak personel alım ilanı yayımladı. Yapılan ilk duyuruya göre Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanlığına 6 (altı), Adana iline 1 (bir), Diyarbakır iline 1 (bir) Helikopter Pilotu ve yayımlanan ikinci duyuruya göre ise, Havacılık Dairesi Başkanlığına 2 (iki) Uçak Pilotu alınacaktır. Buna göre 10 Sözleşmeli pilot alımı yapılacak. Adaylar 657 sayılı devlet memurları kanunun 4/B maddesi kapsamında Sınav komusyonunca sözlü veya uygulamalı sınav yapılacaktır. Sınav sonucuna göre adaylar kadrolara 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesine göre yerleşeceklerdir. 

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Adaylar bu ilana başvuruda bulunabilmeleri için, Ülke Genelindeki her yerde görev yapmayı ve her zaman uçuş yapmayı kabul etmek, yapılacak olan sözlü veya uygulamalı sınavda başarılı olabilmek, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımak, yapılacak olan güvenlik soruşturmasında ve arşiv araştırmasında olumlu sonuç alabilmek ve pilot lisansına sahip olmak şartları aranmaktadır. Adaylar özel şartlara ulaşmak için ve kadro tablosunu görmek için ilanın tam metnini inceleyebilirler.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, 10 Temmuz 2017 tarihi ile 14 Temmuz 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını bulundukları illerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne bizzat başvuracaklardır. Pilot uçağı ilanı için Buraya ve Helikopter İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim