Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre, Ekonomi Bakanlığı personel alımı yapacağını belirtti. Ekonomi Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak amaçlı sözleşmeli olarak Bilişim kadrosuna alım yapacak. Adaylar bu boş kadrolara başvuru yapabilmeleri için 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları ve Yabancı Dil Sınavından puan almış olmaları şarttır. Adayların YDS ve KPSs puan sıralaması esas alınarak Giriş Sınavı yapılacaktır.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Ekonomi Bakanlığı bünyesine 10 kişilik boş kadro ile 1 Kıdemli Bilgi Güvenliği uzmanı, 2 Kıdemli Sistem uzmanı, 1 Kıdemli Ağ Uzmanı, 1 Kıdemli veritabanı Uzmanı, 1 uygulama Sunucu Uzmanı, 1 Kıdemli Yazılım Uzmanı ve 3 Yazılım Geliştirme Uzmanı alacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Ekonomi Bakanlığı sözleşmeli bilişim personel ilanına başvuru yapacak adaylar, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak gibi şartlar ve kadrosuna göre özel şartlar aranmaktadır. Bu bilgilere ilanın tam metninden ulaşabilirsiniz.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 15 Aralık 2017 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 29 Aralık 2017 tarihine kadar devam edecektir.Adaylar Başvurularını son başvuru günü en geç 18:00 a kadar "https://www.ekonomi.gov.tr" adresi üzerinden elektronik olarak yapılacak olup, şahsen veya posta yoluyla yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.