EGM Alımları Mart ayının ilk hafaftası itibari ile yayımlanmış olan ilana göre 2020-2 kapsamında sözleşmeli olarak personel alımı yapılacak. Başvurularına 16 Mart 2020 tarihi itibari ile başlayan adaylar için artık başvurularda son günlere gelindi. Peki ilan hakkında detaylar nedir? Kimler başvuru yapabilir?

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü teşkiladtaki eksikliği gidermek için Emniyet Hizmtleri sınıfı dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Yönetmeliği çerçevesinde 657 Sayılı devlet memurları kanunun 4/B maddesi gereğince sözlü ve/veya uygulamalı sınav yapılacak olup sonuçlara göre atama işlemi yapılacak.

Bu kapsamda EGM 2020/2 Kapsamında, 1 kişilik boş kadro ile Havacılık Dairesi Başkanlığına sözleşmeli Pilot alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımı başvuru için adaylardan, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapıla cak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Ülke genelinde çalıştırılmayı ve tüm uçuşlarda görevlendirilmeyi kabul etmek şartları aranacaktır.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Pilot Lisansına Sahip Olmak,
  • Pilot olarak minimum 1000 saat Helikopter uçuşu bulunmak. [Tercihen S-70 veya taarruz helikopter tip intibakı bulunmak]
  • Sağlık şartları Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’ nın (ICAO) Annex1’ deki ve JAR FCL-3’ deki ticari pilot şartlarına uygun olmak. (Adaylar SINIF 1-UÇUŞA ELVERİŞLİDİR sağlık kurulu raporunu, ilgili hastanelerden kendi imkânları ile temin edeceklerdir. (Sözlü ve/veya uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylar sınava gelirken yanında getirmesi gerekmektedir.)

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Başvurularına 16 Mart 2020 tarihi itibari ile başlamış olan adaylar için en geç 20 Mart 2020 tarihine kadar başvuru alınacaktır. Adaylar başvurularını bulundukları illerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne bizzat başvuracaklardır.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başvuruda bulunan adaylardan, belirtilen şartları taşıyanlar, sözlü ve/veya uygulamalı sınava çağrılacaktır. Sözlü ve/veya uygulamalı sınava girmeye hak kazananların, sınav yerleri ve tarihleri www.egm.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.

Sözlü ve/veya uygulamalı sınav adayların;

a) Mesleki bilgi ve mesleki yeteneği,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade etme yeteneği, muhakeme gücü,

c) Genel yetenek ve genel kültürü,

ç) Davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

d) Özgüveni, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıkl

Editör: TE Bilisim