Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ( YÖK ) memur personel alımı yapacak. Buna göre yayımlanan ilana göre 2 kişilik boş kadro ile Sistem Programcısı alınacak. Adaylara KPSS başarı sırasına göre Giriş sınavı yapılacaktır. ilgili Giriş sınavına katılacak adayların 2016 KPSS puan türünden puana sahip olmaları ve sıralmaya göre 20 kişi arasında bulunmaları gerekmektedir. Çünkü YÖK başkanlığı başvuruları değerlendirerek kadro sayısının 10 katı kadar adayı sözlü sınava davet edecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Başvuru yapacak adaylar başvurularını yapabilmeleri için, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, 35 yaşından gün almamış olmak, İngilizce, Almanca, Fransızca dillerinden YDS veya eşdeğer sınavlardan en az (D) düzeyinde puan almış olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve pozisyonu gereğince özel nitelikleri taşımaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 27 Ağustos 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular, www.yok.gov.tr adresinde bulunan “Başvuru Formu”nun doldurulmasından sonra, fotoğraf yapıştırılmak ve imzalanmak suretiyle aşağıda sayılan belgelerle birlikte (Yükseköğretim Kurulu Personel Dairesi Başkanlığı Üniversiteler Mahallesi 1600.Cadde No: 10 06800 Bilkent-Çankaya/ANKARA) adresine elden teslim edilmek üzere posta yolu ile başvuru yapılacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirler.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim