Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından az önce Son Dakika olarak gelen ilana göre Diyanet İşleri Başkanlığı 2021 yılı kapsamında olmak üzere 7800 kişilik kadro ile Sözleşmeli Personel Alımı yapılacak. Alımlar en az lise, ön lisans ve lisans mezunu kapsamındak üzere ve KPSS en az 50 puan ile yapılacaktır. Başvuru şartları ve kadro dağılımını sizlerle haberimizde paylaşacağız.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığından gelen duyuru ile bünyesindeki ekskliği karşılamak üzere farklı kadrolarda perosnel alımı yapılacak. Bu kapsamda alımlar,

  • 1500 Kur’an Kursu Öğreticisi,
  • 5600 İmam-Hatip,
  • 700 MüezzinKayyım

Olmak üzere 7800 kişilik kadro ile personel alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen genel Şartları taşımak,

2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan ortak nitelik Şartını taşımak,

3. Başvurunun son günü itibariyle unvan gruplarına göre tabloda belirtilen öğrenim durumlarına sahip olmak,

4. 2020 yılı KPSS (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP124; ön lisans mezunları için KPSSP123; ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan almış olmak,

5. Başvuru yapacağı unvanda görev yapmaya mani bir engeli bulunmamak

6. Hafız olmak (+Hafız kontenjan gruplarına başvuran adaylar için),

7. Halen Başkanlığımız teşkilatında personel alımı yapılacak unvanlarda kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışıyor olmamak,

Adaylar sadece bir unvan grubu için sınava müracaat edebilecektir.

Sözleşmeli bir pozisyonda görev yapmakta iken Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan sözleşmelerinin fesih tarihinden itibaren 1 (bir) yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu hususun sonradan anlaşılması halinde yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi sözleşmeleri iptal edilecektir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı başvuruları 8 kasım 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 22 kasım 2021 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece elektronik ortamda yapılacak.

Yükseköğrenim mezunu adayların lisans ve ön lisans öğrenim durumları elektronik ortamda tespit edilecektir. Yükseköğrenim bilgileri elektronik ortamda bulunmayan adaylar, başvuru işlemlerinden önce mezuniyet bilgilerini ilgili kurumlar aracılığıyla elektronik ortama kaydettireceklerdir.

Adaylar, ön başvurularını onaylatmak için 08.11.2021-22.11.2021 tarihleri arasında (saat 08:30- 16:30 arası) herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne Şahsen müracaat edeceklerdir.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim