Devamlı olarak yayımlanan ilanlara göre, Dışişleri Bakanlığı büyesindeki personel eksikliğini karşılamak için alım gerçekleştireceğiniz belirtti. Yayımlanan ilanlara göre Dışişleri Bakanlığı farklı başkonsolosluklarına sözleşmeli olarak sekreter alımı yapacak. Adaylar başvuru yapabilmeleri için başvuru şartlarını taşımaları ve başvuru tarihleri içerisinde başvuru yapmaları gerekmektedir. Buna göre Dışişleri Bakanlığı alım yapacağı adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramıyor. Ancak belirtilen diğer başvuru şartlarını taşımaları şarttır. Haberimizin devamında alım yapılacak Başkonsolosluklara ve başvuru şartlarına ulaşabilirsiniz.

ALIM YAPILACAK POZİSYON VE YERLER?

Dışişleri Bakanlığı bünyesine farklı bölgelerdeki başkonsolosluklarına alım yapacak. Bu yönde Sözleşmeli olarak sekreter alınacaktır.Stuttgart Başkonsolosluğu 3 Sözleşmeli Sekreter, AVBİR Daimi Temsilciliği 1 Sözleşmeli Sekreter, Nürnberg Başkonslosluğu 1 Sözleşmeli Sekreter ,Kanberra Büyükelçiliği 1 Sözleşmeli Sekreter, New York Başkonsolosluğu 1 Sözleşmeli Sekreter,Karlsruhe Başkonsolosluğu 1 Sözleşmeli Sekreter, Hamburg Başkonsolosluğu 1 Sözleşmeli Sekreter ve Trablus Büyükelçiliği 2 Sözleşmeli Sekreter olmak üzere toplamda 11 sözleşmeli sekreter alınacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Başvuru yapacak Sekreter adaylarından, Kamu haklarından mehrum bulunmamak, Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılacak sınav tarihi itibari ile en az 41 yaşından ve 46 yaşından büyük olmamak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Bilgisayar veya Daktilo kullanabilmek, Çok iyi derecede ingilizce ve Türkçe Bilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Her türlü iklim şartlarında görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi bulunmamak ve En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak veya Eşdeğer sayılan ve Mili Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış Yabancı okullardan mezun olmuş olmak, 

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER:

Adaylardan başvuru sırasında, Dilekçe, Özgeçmiş, Türk Pasaportunun aslı veya onaylı sureti ile işlem görmüş sayfalarının fotokopisi, Nüfus Cüzdanı fotokopisi, Son mezun olunan okuldan alınan diplomanın aslı veya onaylı sureti, 2 adet fotoğraf, Erkek adaylar içni askerlik durumunu gösteriri belge ile birlikte başvuru yapılacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar ilanda belirtilen başvuru tarihleri içerisinde başvurularını gerçekleştirmeleri şarttır. Buna göre adaylar başvurularını şahsen yapmaları zorunludur. Aşağıda sizlerle paylaşacağımız ilanların metinleri üzerinden ilgili ilanlara ve başvuru tarihlerine ulaşabilirsiniz.

Stuttgart Başkonsolosluğu

AVBİR Daimi Temsilciliği

Nürnberg Başkonslosluğu

Kanberra Büyükelçiliği

New York Başkonsolosluğu

Karlsruhe Başkonsolosluğu

Hamburg Başkonsolosluğu

Trablus Büyükelçiliği

Editör: TE Bilisim