Devlet Personel Başkanlığı resmi inetrnet sayfasında 12 haziran 2019 tarihli yayımlanmış olan ilana göre Dışişleri Bakanlığına bağlı olan Frankfurt Başkonsolosluğu bünyesine sözleşmeli olarak personel alımı gerçekleştirecek. Yayımlanmış olan ilana göre Frankfurt Başkonsolosluğu boş bulunan sekteter kadrosu için Türk Uyruklu Sözleşmeli 2 kişi alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Frankfurt Başkonsolosluğu Adaylardan, En Az lise mezunu olmak veya dengi okul mezunu olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Eğitimini Yurtdışında tamamlamış olanlar için Milli eğitim bakanlığında onaylanmış okullardan mezun olmuş olmak, Kamu haklarından yoksun bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Her türlü iklim şartları koşullarında çalışmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Çok iyi derecede Türkçe ve Almanca biliyor olmak, Bilgisayar ve Daktilo kullanabilmek ve herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başlamış olup en geç 26 Haziran 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını Frankfurt Başkonsolosluğu (Kennedyallee 115-117, 60596 Frankfurt a.M.) adresine ulaşacak şekilde veya mesai saatleri içinde (hafta içi her gün 08:30-16:30 saatleri arasında) şahsen yapılabilir. Postayla yapılan başvurularda meydana gelebilecek gecikme ve kayıplardan Başkonsolosluğumuz sorumlu değildir.

SINAV DETAYLARI NEDİR?

Konsolosluk sözleşmeli sekreter alımı sınavları İki aşamadan oluşacak. İlk olarak yazılı sınav yapışacak ve yazılı sınavdan başarılı olan adaylar sözlü ve uygulaması sınava katılmaya hak kazanacaklar. Yazılı sınav 11 Temmuz 2019'da yapılacak ve yazılı sınav ise 17 Temmuz 2019 tarihinde yapılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim