Devlet Personel Başkanlığı tarafından 31 Temmuz 2017 tarihli yapılan duyuruya göre, Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini gidermek amaçlı sözleşmeli olarak personel alımı gerçekleştirecek. Duyuru tam 4 farklı ilanda yapılmış olup, her bir ilanda farklı başkonsolosluğa 1 er kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alımı yapılacaktır.

ALIM KADROLARI:

Dışişleri Bakanlığı 4 farklı ilan ile, 1 kişi Hamburg Başkonsolosluğu, 1 kişi Almatı Başkosolosluğu, 1 kişi Hartum Büyükelçiliği ve 1 kişi Hannover Başkonsolosluğunda olmak üzere toplamda 4 kişi alınacaktır. Her farklı ilan da ise her başkonsolosluk bünyesine Türk Uyruklu sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek.

ADAYLARDAN ARANAN NİTELİKLER:

Dışişleri Bakanlığının ilanına göre her başkonsolosluk adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, en az lise veya dengi okulları ile değer oldğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış olan yabancı okullardan mezun olmak, erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Bilgisayar ve daktilo kullanabilmek, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, yapılacak sınav tarihi itibari ile henüz 41 yaşını doldurmamış olmak, Çok iyi derecede türkçe ve her başkonsolosluğun bulunduğu devletin dilini bilmek, kamu haklarından mahrum bulunmamak ve her türlü iklim şartlarına görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık peoblemi olmamak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR:

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruya göre her ilanın başvuru tarihleri farklıdır. Hamburg Başkonsolosluğuna başvurular en geç 18 Ağustos 2017 tarihine kadar, Almatı Başkonsolosluğu için en geç 29 Ağustos 2017 tarihine kadar, Bartum Büyükelçiliği ne en geç 24 Ağustos 2017 tarihine kadar ve Hannover Başkonsolosluğuna en geç 25 Ağustos 2017 tarihine kadar başvurular yapılması gerekmektedir. Başvurular son başvuru gününe kadar gerekli adreslere teslim edilmesi gereklidir. Ayrıca başvurusu alınan adaylara sınav uygulancaktır.

İlanların tam metinlerini incelemek isteyen adaylar ise aşağıdaki bağlantıları kullanabilirler:

Hamburg Başkonslolosluğu: https://goo.gl/KPybk5

Almatı Başkonsolosluğu:https://goo.gl/5dvMMB

Hartum Büyükelçiliği:https://goo.gl/G6XEa3

Hannover Başkonsolosluğu:https://goo.gl/DttbK9

Editör: TE Bilisim