Dışişleri Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere çok sayıda personel alımı yapmaktadır. Alınacak olan bu personeller daimi ve sözleşmeli statüsünde çalışmakta olup başkonsolosluklarda istihdam edecek olan personeller için Bakanlığın resmi internet sitesinden konu hakkında ayrı bir duyuru yapılmaktadır. Yeni yapılan duyuruda Dışişleri Bakanlığının kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere en az lise mezunu sözleşmeli personel alımı yapacağı öğrenildi. Alınacak olan sözleşmeli personel Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığına bağlı bulunan St. Petersburg başkansolosluğunda görev yapacak.

Kimler Başvurabilir

Dışişleri Bakanlığından yapılan bildiri ile en az lise mezunu olmak üzere St. Petersburg başkonsolosluğu için sözleşmeli personel alımı yapılacağı duyuruldu. Peki alınacak olan adaylarda bulunması gereken özellikler nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
46 yaşından gün almamış olmak
En az lise mezunu olmak
İyi derece Türkçe ve Rusça biliyor olmak

Alınacak olan sözleşmeli personel St. Petersburg başkonsolosluğunda görev yapacağı için yazılı ve sözlü sınavlar yapılacak. Bu sınavlarda başarılı olan adaylar başkonsolosluğu alınacak olup yazılı sınavın 13 Aralık 2016'da yapılacağı öğrenildi. Sözlü sınav ise 15 Aralık 2016 tarihinde yapılacak. Adaylar 28 Kasım 2016 tarihine kadar St. Petersburg Başkonsolosluğuna yapılacak. Aşağıya başkonsolosluğun adresi belirtilmiştir.
Ul. 7. Sovyetskaya, D:24
Editör: TE Bilisim