Diyanet İşleri Başkanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilana göre bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için ilan yayımlamıştı. Yayımlanan ilana göre Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 yılı 4/B Sözleşmeli olarak Kur'an Kursu Öğreticisi, İmam Hatip ve Müezzim Kayyım ek yerleştirme duyurusu yapmıştı. Söz konusu duyuru Ekim aynın başlarında duyurulmuş olup adaylar başvurularına 15 Ekim 2018 tarihi itibari ile başlayabilecek.

Buna göre Başkanlık bünyesine istihdam edilmek üzere sözleşemli olarak Kur'an Kursu Öğretici, Müezzim Kayyım ve İmam Hatip sözlü sınavlarına katılarak 70 puan ve üzeri pun aldıkları halde tercih hakkı elde edemeyen adaylara, Taşra teşkilatında çeşitli nedenlerle boş bulunan 463 kişilik kadro ile ek yerleştirme yapılacak.

Buna göre ek yerleştirmede boş bulunan alanlara göre, 160 Kur'an Kursu öğreticisi, 270 İmam Hatip ve 33 üezzim Kayyım alınacak. Söz konusu bu pozisyonlar için adaylardan kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP 122, KPSSP123 ve KPSSP124 puan türünden puan almış olmaları gereklidir.

Ayrıca tercih yapmaya hak kazanan adaylar kadro sayısı 25 ten az olan gruplarda kadro sayısında, diğer guruplarda ise en  fazla 25 tercihte bulunabilecekler. Tercih yapan adaylar için tercih sonuçları 24 Ekim 2018 tarihinde https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi üzerinden ilan edilecektir.

TERCİH İŞLEMLERİ:

Söz konusu duyuru Ekim ayının ilk haftası yayımlanmış olup adaylar tercihlerine 15 Ekim 2018 tarihinde başlayabilecekler. Buna göre tercih işlemleri en geç 19 Ekim 2018 tarihine kadar saat 23:55 e kadar https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi üzerinen yapılması gerekmektedir. Ayrıca söz konusu duyuru hakkında daha fazla bilgi almak ve ek yerleştirme alanlarına ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim