Devlet Opera ve Balesi personel alımı gerçekleştiriyor. Devlet Opera ve Balesi bünyesinde bulunan personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı pozisyon ve niteliklerde toplamda 5 ilde personel alımı gerçekleştirecek. Adaylar başvuru şartlarını taşıdıkları dahilinde başvurularını gerçekleştirebilirler. Devlet Opera ve Balesi, İzmir, Ankara, Antalya, Mersin ve Samsun illerinde toplamda 12 personel alacaklar. 

ALIM KADROLARI: 

Devlet Opera ve Balesi toplam 12 kişilik kadro ile 5 ilde sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Alım kadroları ve hangi illerde kaç alım yapılacağı şöyledir;

İzmir Devlet Opera ve Balesi: 1 Bas Koro Sanatçısı,
Ankara Devlet Opera ve Balesi: 1 Bas ve 1 Tenor Koro Sanatçısı,
Antalya Devlet Opera ve Balesi: 1 Soprano Koro Sanatçısı,
Mersin Devlet Opera ve Balesi: 2 Alto,1 Bas ve 1 Tenor Koro Sanatçısı,
Samsun Devlet Opera ve Balesi: 2 Alto,1 Bas ve 1 Tenor Koro Sanatçısı,

Şeklinde sağılmaktadır. 

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR: 

Devlet Opera ve Balesi adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki A fıkrasında bulunan 1,2,3,4,5,6 ve 7. maddelerdeki şartları taşımak ve Yükseköğrenim Kurumu bünyesinde müzik ve sahne sanatları eğitimi veren fakülte, akademi ve konservatuarlardan lisans düzeyinde mezun olmaları ya da son sınıfta öğrenimlerine devam ediyor olmaları şartı aranır.

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar,  ilan yayımlandığı tarih itibari ile başvurular başlamış olup en geç 26 Mayıs 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, Özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, Diploma Örneği ve Adli sicil raporu ile birlikte şahsen veya posta yolu ile yapılacaktır. Aşağıdaki bilgilerde illere göre ilanların tam metinlerini inceleyebilirsiniz.
İzmir DOB :https://goo.gl/r2wxOd 
Ankara DOB: https://goo.gl/EtHh0L
Antalya DOB: https://goo.gl/IRFuXE
Mersin DOB: https://goo.gl/htbKHL
Samsun DOB: https://goo.gl/WyoZHj