Danıştay Başkanlığı Resmi Gazetede personel alımı ilanı yayımladı. Yayımlanan ilana göre Danıştay Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda sözleşmeli personel alımı yapılacak. Bilişim Personeli Alımı yapılacak olup adayların bazı genel ve özel nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

Danıştay Başkanlığı bünyesine toplamda 5 kişilik boş kadro ile,

  • 1 Sistem Uzmanı,
  • 2 Yazılım Geliştirme Uzmanı ( Java ),
  • 2 Yazılım Geliştirme Uzmanı,

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Danıştay Başkanlığı Sözleşmeli Personel Alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu yönde " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi şartlar aranacak.

Ayrıca, Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak, Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçemeyecekler için en az 3 yıllık, diğerleri için en az 5 yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunmak gereklidir.

KPSS'Lİ KPSS'SİZ ALIM YAPILACAK!

Danıştay Başkanlığı personel alımı başvuruları için adaylardan KPSS şartı aranacak. Ancak KPSS Puanı olmayan adaylarında başvurusu alınacak. Bu kapsamda KPSS Puanı ile başvuru yapacak adaylar, 2019 veya 2020 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

KPSS siz olarak başvuru yapacak olan adaylar ise, Danıştay tarafından puanı 70 olarak ele alınacaktır. Ancak Yabancı Dil Sınavından değerlendirme de puanlar 0 olarak ele alınacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Danıştay Başkanlığı Sözleşmeli Personel Alımı için başvurular 12 Temmuz 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 30 Temmuz 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular www.danistay.gov.tr sitesinde bulunan başvuru formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulduktan sonra istenilen belgelerle beraber Danıştay Başkanlığı Personel ve Eğitim Müdürlüğü (Dumlupınar Bulvarı No: 149 Eskişehir Yolu 10. Km Çankaya/Ankara) adresine şahsen başvuru yapılması gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ