Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere sözleşmeli olarak bilişim personeli alımı yapacağını belirtti. Bu yönde ilan Resmi gazete'de yayımlandı ve adaylardan aranacak şartlar ve diğer detaylar belirtildi. Yayımlanmış olan ilana göre 7 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alınacak.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILIYOR?

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 7 kişilik boş kadro ile, 3 veri Analizi, Geliştirme ve raporlama uzmanı, 2 yazılım Geliştirme uzmanı ve 2 Yazılım Geliştirme uzmanı ( 2. Grup ) olmak üzere 7 kişilik boşluk ile sözleşmeli bilişim personeli alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adayların ilgili ilana başvuru yapabilmeleri için, Öncelikle 2017 veya 2018 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları ve Yabancı Dil Sınavından ( YDS ) inilizce dilinden puan almış olmaları gerekmektedir. Bu yönde adaylara sınav yapılacak olup değerlendirme için bu iki kritere bakılacak ve adayların puan durumlarına sıralama yapılacak.

Bunun dışında adaylardan genel olarak, 65 7Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren fakültelerinin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği bulunan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Erkek adaylar içni askerliğini yapmış veya askerlik ile bağlantısı bulunmamak gibi nitelkler aranacak. Diğer özel niteliklere ulaşmak isteyen adaylar ilanın tam metnini inceleyebilirler.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına ilanın resmi gazete yayımlanmasının ardındna başlayacaklar. Bu yönde başvurular 15 Nisan 2019 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 29 Nisan 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını Başkanlığın http://www.sbb.gov.tr internet adresi üzerinden yapılacaktır. bunun dışında yapılacak hiçbir başvuru yöntemi geçerli sayılmayacaktır.

İlanın tam Metni