Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 2021 Yılı Sözleşmeli Personel Alımı ilanını yayımladı. Adalet Bakanlığına bağlı olan CTE yeni bir ilan yayımlayarak bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 202 kişilik boş kadro ile sözleşmeli Personel alacak. Söz konusu 202 kişilik kadronun 108 i Psikolog adaylarına verildi. Bu yönde CTE 108 Psikolog Alımı yapacak. Alımlar Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ceza infaz kurumlarına yapılacak.

108 Psikolog Alınacak!

Adalet Bakanlığı CTE Kadın ve Erkek adaylar içerisinden olmak üzere 108 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli Personel alımı yapacağını bildirdi. Buna göre alımlar sözleşmeli ( 657 4/B) olarak yapılacak olup,

  • Psikolog (Kadın) 24 Kişi,
  • Psikolog (Erkek) kişi,

Kimler Başvuru Yapabilecek?

CTE Psikolog alımı için adayların genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler taşınıyor olması gerekmektedir. Bu kapsamda adaylardan " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

CTE Psikolog alımları için adayların 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından B Grubu Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden puan almış olmak gereklidir. CTE Adaylara KPSS Taban Puanı belirtmemiş olup alımlar tamamen KPSS sırasına göre yapılacaktır.

Eğitim Şartı:

Kadın ve Erkek adaylarında alımlarında adaylardan eğitim olarak, Psikoloji lisans programından mezun olmak şartı aranacak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Adalet Bakanlığı CTE başvuruları 01 Nisan 2021 tarihi ile 16 Nisan 2021 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar başvurularını sadece https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yaparak, e-Devlet üzerinde başvuru tarih aralığında aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranını kullanarak yapacaklardır. Bunun dışında yapılacak hiçbir başvuru kabul edilmeyecektir.

İlanın detayları ve başvuru kılavuzu için Buraya Tıkla

BAŞVURU EKRANI BURADA