Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personel alımı yapıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinin personel ihtiyacı için farklı niteliklerde ve pozisyonlarda sözleşmeli personel alacak. Başvuru bilgileri ve diğer bilgiler ilanın devamında yer almaktadır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 26 Temmuz 2016 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinin personel ihtiyacı için farklı pozisyonlarda ve niteliklerde Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Hakkari, ve Merkez de toplamda 32 adet Sözleşmeli personel alacak. Alınacak personellerin kadroya girebilmeleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yapağı Sözlü sonava katılarak kadroya dahil olabilirler. 

Başvuru için adaylardan hangi şartlar aranır ?
  • 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesinde yer alan A bendinin 4. 5. ve 7inci maddelerinde yer alan şartları taşıyan adaylar,
  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan adaylar,
  • Adayların iklim şartlarında ve yolculuk şartlarına göre engel olabilecek herhangi bir sağlık problemine sahip olmayan adaylar,
  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yapacağı sınavdan 100 puan üzerinden en az 70 puan almış olan adaylar,
  • Gerçeğe aykırı belge verdiği veya beyanda bulunduğu tespit edilenler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacak, haklarında yasal işlem yapılarak, atamaları yapılmış ise iptal edilecek ve Bakanlık tarafından kendilerine bir ücret ödenmiş ise yasal faizi ile birlikte tahsil edilecektir.
  • İstenilen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavı geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır.
  • Diploma derecesi, mesleki tecrübe ve yabancı dil bilgisine dair belgeler ilgili kurum ve kuruluşlardan teyit edilecektir.
  • Sözleşmeli olarak istihdam edilecek personelin bu ilanda ve ilgili mevzuatta belirtilen şartları taşımadığının tespiti halinde, başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır. Ayrıca başvuru şartlarını taşımadığı daha sonradan tespit edilenlerin sözleşmeleri tazminatsız ve bildirimsiz feshedilecektir.
  •  Başvuruların yapıldığı tarihin son günü itibariyle diploma derecesi, yabancı dil bilgisi ve mesleki tecrübe bakımlarından her bir kriter için aranan şartların tümünü taşıyan adayların belgeleri incelenerek başvuru niteliklerini taşıyan adaylar sözlü sınava çağırılacaktır.
BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 08 Ağustos 2016 tarihi ile 12 Ağustos 2016 tarihlerine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığına şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlığımıza ulaşacak şekilde posta yolu ile yapılması gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve diğer sebeplerle bu tarihten sonra gelen başvurular ile eksik belge ibraz edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.
İlanın Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız.