Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı yapmakta olup genel olarak bu alımlar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlediği Kamu Personeli Seçme Sınavından sonra yapılan Merkezi Atamalar ile yapılmaktadır. Ancak yıl içerisinde tespit edilen kadroların doldurulması için sözleşmeli ya da daimi statüsünde istihdam etmek üzere personel ya da işçi alımı da yayınlanabilmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yayınlanan yeni bildiri ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere sözleşmeli personel alımı yapılacağı açıklandı. Peki hangi pozisyonlar için kaç kişi alınacak?

Hangi Pozisyon İçin Alım Yapılacak

Alınacak olan personel Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığında görev yapacak olup kontejan sayısının bir (1) olduğu duyuruldu. Alınacak olan bir kişilik kadro için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı seçme sınavı yapacak ve bu sınavdan başarılı olan aday pozisyonda çalışmaya başlayacak. Pozisyonun ismi ise Danışma Görevlisi olarak belirtildi.

Başvuru yapacak olan adayın Bilgisayar kullanmasını bilmesi ve Microsoft Office uygulamalarını iyi derecede kullanıyor olması gerekmektedir. Diksiyonu düzgün olması ve ikna kabiliyetinin yüksek olması da istenilen özellikler arasında yer almaktadır. Başvuru yapmak isteyen adayların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığına şahsen ya da posta yolu ile müracaat formu göndermesi gerekiyor.
Editör: TE Bilisim