Günümüzde birçok meslek tanımı olmakla birlikte son zamanlarda kamu ve özel sektör personel alımına yönelikilanlarda sıklıkla karşılaşılan büro görevlisi meslek grubu, çoğu kişinin merak ettiği ve rağbet gösterdiği mesleklerden biridir. Özellikle farklı eğitim seviyelerinden bireylerin başvurabildiği bu meslek gurubunun 2019 yılı maaş bilgileri ile çalışma şartlarına ait detaylar haberin devamında yer almaktadır.

Büro Personeli Çalışma Şartları

Kamuda ve bazı özel sektör kurumlarında görev yapabilen büro personelleri, kamuda büro memuru olarak da isimlendirilmektedir. Buna göre görev tanımları arasında, ilgili kuruma ait başvuruları almak, rapor hazırlamak, resmi kurumlar arası iletişim sağlamak, günlük kurum yazışmalarını gerçekleştirmek gibi çeşitli görevleri gün içerisinde yerine getirmektedir. Hem özel hem de kamu sektöründe istihdam edilebilen bu meslek gurubunda kamu kurumlarında yükselme şansları da bulunmaktadır.

Özel sektör alımlarında daha çok nitelik şartları aranırken kamu sektörü alımlarında ise KPSS puanına göre alım olmaktadır. Bu sebeple adayların iyi derecede bilgisayar kullanabilmesi, İngilizce bilmesi gibi çeşitli nitelikler ile birlikte KPSS sınavından da belirli bir puan almaları gerekmektedir.

2019 yılı itibari ile büro memuru maaş detayları ise şu şekildedir:

  • Sözleşmeli olarak görev yapan personeller 2,158 TL
  • Kadrolu memur statüsünde ise 2,375 TL olmakla birlikte kamuda görevli ise ayrıca aile yardımı, enflasyon zammı, fark gibi çeşitli destekler de almaktadır. Adayların ön lisans, lisans mezunu olmaları da maaş farkını etkilemektedir.