Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu ilana göre bünyesindeki perosnel eksikiğini gidermek için farklı pozisyonlarda sözleşmeli olarak personel alımı yapacğaını belirtmişti. Buna göre adaylar başvurularına Ekim ayının ilk günü itibari ile başlayabilecekler. Başvuru yapmak isteyen adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranmakta olup tüm nitelikleri taşıyan adaylar belirtilen pozisyonlar içerisinde birisine başvuru yapabilecekler.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı alımını yapacağı sözleşmeli bilişim perosneli adaylarından, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesinde belirtilen başvuru şartlarını taşımak, Fakültelerin dört yıllık eğitim veren üniversitelerden bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Erkek adaylar içni askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek gibi nitelikler aranır.

Ayrıca adyaların 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Perosneli Seçme Sınavından almış oldukları KPSS ve Yabancı Dİl sınavı puan sıralaması alınara kadaylara sınav yapılacaktır. Bu yönde adyaların yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP 3p uan türünden en az 70 puan almış olması gerekmektedir. Adayların KPSS Puanın %70 i ve ingilizce YDS sınavının %30 u esas alınarak sıralama yapılacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 01 Ekim 2018 tarihi itibar ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 09 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması gereklidir. Adaylar başvurularını e-Devlet şifresi ise Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. Alım pozisyonları ve Başvuru kılavuzuna ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim