Her geçen gün yeni personel alımı ilanları yayımlanıyor. Son zamanlarda yayımlanmış olan sözleşmeli personel alımları ilanlarına göre kamuya 70 sözleşmeli personel alımı yapılıyor. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere kamuya yayımlanan Sözleşmeli personel alım ilanları hakkında bahsedeceğiz.Söz konusu ilanlar Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinde yayımlanarak başvurular başladı.

Bu haberimizde alım yapacak kurumlara, başvuru şartlarına ve detaylı bilgilerine ulaşarak başvuru yapabileceksiniz.

ALIM YAPACAK BAKANLIKLAR VE KURUMLAR?

Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinde yayımlanmış olan ilanlara göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığına 3, Dışişleri Bakanlığı farklı büyükelçiliklere ve konsolosluklara 5 sözleşmeli sekreter, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesine 2 sözleşmeli personel, Türk Strandarları Enstitüsü ( TSE ) 13 sözleşmeli bilişim personeli ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine farklı kadrolarda 19 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Bu Bağlamda toplamda 70 kişilik boşluk ile Kamuya sözleşmeli personel alımları yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Kamuya ve Bakanlıklara Sözleşmeli Personel alımı için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gii nitelikler aranıyor.

Ayrıca KPSS puanı ile alım yapılan pozisyonlar için adaylardan, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu personeli seçme sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Kamuya sözleşmeli personel alımı için başvurular şahsen ilgili kuruma veya elektronik ortamda bakanlıkların veya kurumların internet adresleri üzerinden yapılmaktadır. Ancak adaylar son başvuru tarihine kadar başvuru yapmaları ve istenen belgeleri temin etmeleri gerekmektedir.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI İLANLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.