Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayımlanmış olan ilanlara göre İçişleri Bakanlığı bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı pozisyonlarda personel alımı yapacaklarını ifade edildi. Bu kapsamda yayımlanmış olan ilana göre 13 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alımı yapılacak. Peki alım yapılacak kadrolar nedir? Kimler başvuru yapabilecek? İşte ilanın detayları şöyledir.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatındaki personel ihtiyacını karşılamak üzere 657 sayılı devlet memurları kanunun 4 üncü maddesine göre sözleşmeli olarak çalışacak 13 kamu personeli alımı yapacak.

ALIM YAPILACAK KADROLAR NEDİR?

İçişleri Bakanlığı en az ön lisans mezunu adaylar arasından personel alımı yapacağını belrtti. Bu kapsamda n Lisans mezunu 2 Programcı alacak. Lisans mezunu 3 Avukat, 1 Endüstri, 2 Bilgisayar,1 Ekonomici, 2 Grafiker ve 2 İstatistikçi alacak.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

İçişleri Bakanlığı Adaylardan genel olarak 65 7Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacak.

Özel olarak ise aşağıdaki nitelikler aranacak.

- ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; lisans mezunları için KPSSP(3), ön lisans mezunları için KPSSP(93) puan türünden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak

- Adaylar ancak bir pozisyon unvanı için sınava başvurabilecektir. Birden fazla pozisyon unvanına yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

- Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın Ek-1 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerine göre sözleşmesini tek taraflı fesheden adayların başvuruda bulunmasında herhangi bir engel bulunmamaktadır.

- Avukat, Mühendis (Endüstri, Bilgisayar), Programcı, Diğer Teknik Hizmet Personeli (Ekonomici, Grafiker, İstatistikçi) pozisyonlarından herhangi birine başvuruda bulunacak için ilgili özel niteliklere sahip olmak gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR:

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli kamu personeli alımı için başvuru süreci 11 mayıs 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 15 mayıs 2020 tarihine kadar alınacaktır. Adaylar başvurularını sadece bakanlığın resmi internet adresi olan, www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yer alan lisans mezunları için “2020 yılı 4/B Sözleşmeli Personel Lisans Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”na, ön lisans mezunları için “2020 yılı 4/B Sözleşmeli Personel Ön Lisans Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”na, KPSS(B) grubu puan türünden kendisine uygun olanı seçerek yapacaklardır.

HİZMET YILINA GÖRE 3500 İLE 5500 TL MAAŞ TABLOSU:

İLANIN TAM METNİ BURADA