Aile ve Çalışma Bakanlığında yayımlanan ilanlara göre Bakanlık 3 ilan birden yayımladı. Yayımlanan ilanlara bakacak olursa KPSS şartı olmaksızın sözleşmeli personel alımı yapılacak. Bu kapsamda Yayımlanan ilanlara göre lise mezunu Sekreter alımı yapılacak olup ilgili ilanları sizlere haberimizde aktaracağız.

ALIM DETAYLARI:

Aile Bakanlığında yayımlanan ilana göre Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere üzere sekreter alımı ilanı yayımladı. Alımlar Yurtdışı Konsolosluklara yapılacak. Türk Uyruklu KPSS siz Personel alımı yapılacak olup, alım yapacak kurumlar şöyledir:

  • T.C. Münih Başkonsolosluğunda münhal bulunan 1 (bir) adet Sözleşmeli Sekreter pozisyonuna sınavla personel alınacaktır.
  • Hannover Başkonsolosluğu’nda münhal bulunan 1 (bir) adet Sözleşmeli Sekreter pozisyonuna sınavla personel alınacaktır.
  • T.C. Budapeşte Büyükelçiliğinde münhal bulunan 1 (bir) adet Sözleşmeli Sekreter pozisyonuna sınavla personel alınacaktır.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Konsoosluklar ve Büyükelçilik sekreter alımı için adayların genel olarak, " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, En az lise mezunu ve Dengi okul mezunu olmak, Sınav tarihi itibari ile 41 yaşından büyük olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Bilgisayar ve Daktilo kullanabilmek ve çok iyi derecede Türkçe biliyor olmak" gereklidir.

Genel nitelikler dışında özel olarak ise adayların Türkçe bilmeleri dışında, Münih Başkonsolosluğu ve Hannover Başkonsolosluğu için çok iyi derecede Almanca ve Budapeşte Büyükelçiliği için çok iyi derecede Macarca bilmek ve Macarcanın yanında İngilizce bilmek tercih sebebidir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Söz konusu kurumların başvuruları ilanların yayım tarihi itibari ile başlamış olup en geç aşağıdaki tarihlere kadar yapılması gereklidir.

Münih Başkonsolosluğuna son başvurular, 14 Mayıs 2021 Cuma günü mesai bitimine kadar yapılacak. İlanın Detayları için Buraya Tıkla

Hannover Başkonsolosluğuna son başvurular, 25 Mayıs 2021, Salı günü mesai bitimine kadar yapılacak. İlanın Detayları için Buraya Tıkla

Budapeşte Büyükelçiliğine son başvurular, 10 Mayıs 2021, Pazartesi günü mesai bitimine kadar yapılacak. İlanın Detayları için Buraya Tıkla

Editör: TE Bilisim