Atatürk Üniversitesi tarafından açıklanan 152 personel alımı için en az lise mezunu adayların başvuru yapabileceği söylendi. Üniversite’nin içerisinde çalışacak personel, hemşire, anestezi teknikleri, radyoloji teknisyeni, laborant, fizyoterapist, eczacı, psikolog ve diyetisyen kadrolarından çalışacak 151 personele ihtiyaç duyulduğu açıklandı.

Başvurular 10 Ağustos 2018 tarihinde Atatürk Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin resmi adresinden elektronik bir şekilde alımlar başlamıştı.  Başvuruların 27 Ağustos 2018 tarihinde son bulacağı açıklandı. 

BAŞVURU KADROLARI VE ŞARTLARI

40 adet hemşire personeline ihtiyaç duyulan kontenjan içerisinde adayların hemşirelik bölümü lisans mezunu olması gerektiği belirtildi.

Tekniker personel alımlarında aranan başvuru şartları ise anestezi, tıbbi görüntüleme teknikleri bölümlerinin birinden ön lisans mezunu olmak gerekmektedir. Radyoloji teknisyeni alımı içerisinde ortaöğretim programından mezun olmaları gerekmektedir. Laborant alımı için laboratuvar teknikerliğini bitirmek gerekmektedir. 

Eczacı, psikolog, fizyoterapist ve diyetisyen alımları için dört yıllık eğitim veren üniversiteler ilgili bölümlerden mezun olma şartı aranmaktadır. Belirtilen adaylardan bir başka istenilen şart ise 2016 KPSS sınavı girmiş olmaları gerekmektedir. 

Editör: TE Bilisim