Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi sözleşmeli personel alımı ilanında başvurularda son güne geldik. Bazı adaylar başvurularını yaptı. Ancak henüz başvuru yapmamış olan adaylar için İşin Olsa ekibi olarak haberimizde bilgi vereceğiz. Başvuru yapmış olan adaylar içni ise sonuçlar ne zaman ona değineceğiz.

Adaylar başvurularına 23 Temmuz 2020 tarihi ile başlamış olup en geç 06 Ağustos 2020 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Adayların başvuru yapabilmeleri içni öncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Adaylardan genel olarak 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

Özel olarak ise herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi şartlar aranacak. Bunun dışında 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Bu kapsamda Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi 77 kişilik boş kadro ile, Lise mezunu 20 Hemşire, 4 Röntgen Teknisyeni alınacak. Ön Lisans Mezunu 6 Sağlık Teknikeri, 6 Diğer Sağlık Personeli, 4 Laborant. Lisans Mezunu 20 Hemşire, 9 Fizyoterapist, 4 Ebe, 3 Diğer Sağlık Personeli ve 1 Diyetisyen alımı yapılacak.

BAŞVURU DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Başvuru sonunda yazılı ve/veya sözlü sınav yapılmayacaktır. 2018 KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınarak sözleşme yapmaya hak kazanıp kazanmadıkları ilk önce 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa kapsamında kişisel bilgileri gizlenerek ilan edilecek olup, akabinde web sitemizde duyurular menüsünde https://ekampus.afsu.edu.tr/basvuru/ adresindeki web portalına kendi kullanıcı kodu ve şifrelerini kullanmak yöntemiyle giriş yaparak öğrenilebilecektir. İlgili web adresi portalında (kişiye özel) kişiye yapılan bildirim tebliğ mahiyetinde olacağından ilgililere ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

SONUÇLAR NE ZAMAN?

Sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar sonuçların ilanından itibaren en geç 15 (on beş) gün içerisinde Afsü Personel Daire Başkanlığı İdari Personel Birimine şahsen başvurması gerekmektedir. Belgelerini süresi içerisinde teslim etmeyenler bu haklarından vazgeçmiş sayılırlar. Belgelerin teslimini müteakip yerleştirme işlemi yapılacaktır. Sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirildiğinin adaylara tebliğinden itibaren 657 sayılı Kanunun 62'nci maddesinde belirtilen süreler içerisinde aday görevine başlamak zorundadır.

Editör: TE Bilisim