Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı personel alımı için ilan yayımlandı. Beklenen alım ilanı yayımlanmış olup kadrolar ve başvuru şartları belli oldu. Bu kapsamda AFAD bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden 1749 Personel Alımı yapılacak. Peki alımlar hangi pozisyonlarda yapılacak? Başvuru şartları ne olacak? tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

HANGİ KADROLARDA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

  • 1101 Arama ve Kurtarma Teknisyeni ( Lise Mezunu 401 ve Ön Lisans mezunu 700 ),
  • 648 Sözleşmeli Personel ( 3 Avukat, 175 Büro Personeli, 146 Mühendis, 61 Sosyal Çalışmacı, 5 Veteriner Hekim, 7 Diğer Sağlık Personeli, 183 Diğer Sağlık Personeli, 7 Teknisyen, 61 Koruma ve Güvenlik Görevlisi )

UYGULAMALI VE SÖZLÜ SINAV YAPILACAK!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı alımını yapacağı personel adayları için KPSS değerlendirmesinden sonra Uygulamalı ve sözlü sınav yapılacak. Sınavlara ilişkin detaylara kılavuz üzerinden ulaşabilirsiniz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ( AFAD ) iki farklı ilan yayımladı. Bu kapsamda 1749 kişilik kadro ile alım yapılacak olup genel olarak adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

Buna göre Genel Olarak;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak şartları aranacak.

Özel Olarak İse;

KPSS şartı: 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir.

Yaş Şartı: Başvuru tarihinin son günü itibari ile 30 veya 35 yaşını doldurmamış olmak gereklidir.

Eğitim Şartı: Adayların alım yapılacak alanda ilgili eğitim kurumlarının Ortaöğretim, Ön Lisans veya en az dört yıllık eğitim veren fakültelerden mezun olunmuş olması gerekmektedir.

Arama ve Kurtarma Teknisyeni Özel Şartları:

Avukat, Büro Personeli, Mühendis, Sosyal Çalışmacı, Veteriner Hekim, Diğer Sağlık Personeli, Diğer Sağlık Personeli, Teknisyen, Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Özel Şatları:

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

AFAD 1749 Sözleşmeli Personel Alımı için başvuru süreci 18 Kasım 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 27 Kasım 2021 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular sadece İnternet üzerinden Kariyer kapısı üzerinden https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim