Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 28 Aralık 2016 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak amaçlı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar'a ve Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümlerine göre 300 infaz ve koruma memuru, 317 büro personeli (ceza infaz kurumu katibi), 43 diğer sağlık personeli (sağlık memuru), 32 teknisyen, 215 destek personeli (şoför), 43 destek personeli (aşçı), 25 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere 975 ayrıca önceki yıllara ait boş kalan 3 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere toplamda 978 Sözleşmeli Personel alımı yapılacaktır. Adaylardan 2016 yılına ait Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak şartlar aranacaktır. Ayrıca KPSS puan şartına uygun olan ve aranan şartlara uygun adaylar için Sınav yapılacaktır Sınavda başarılı olan adayların işlemleri gerçekleştirilecektir.

Adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmaları, kamu haklarından mahrum bulunmamaları, herhangi bir ceza hükümlülüğü bulunmamaları, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, yapılacak güvenlik araştırmasından ve arşiv incelemesinden olumlu sonuç verecek olmak,Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastahanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek, 2016 yılın da ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak, Son başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını tamamlamış olmak, infaz ve koruma memurları için 30 yaşını bitirmemiş olmak, teknisyen, büro personeli (ceza infaz kurumu katibi), destek personeli (aşçı, kaloriferci, şoför) için ise 35 yaşını bitirmemiş olmak, şartları aranmaktadır. Bu şartlara uygun olan adayların başvuruları gerçekleştirilecektir. Ayrıca bu genel şartlar dışında istenilen özel şartlarıda taşımanız gerekmektedir. Her kadro için aranan özel şart farklıdır. Bu özel şartlara ilanın tam metninden veya sitemizden ulaşabilirsiniz. 

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 02 Ocak 2017 tarihi ile 13 Ocak 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmiş olmaları gerekmektedir. Başvurular, ilanın tam metninde verilmiş olan başvuru formunu doldurarak öğrenim belgesi ve sınav sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı yada komisyon başkanlığınca onaylı örneği ile birlikte en son başvuru günü mesai bitimine kadar ilgili adalet komisyonu başkanlığına veya mahalli Cumhuriyet başsavcılıklarına başvuracaklardır. Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı ya da mahalli Cumhuriyet Başsavcılığı aracı kılınmaksızın doğrudan posta veya kargo ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Başvuru kabul edilen adaylar 27 Şubat 2017 tarihinde sınava girecektir. Ayrıca ilanın tam metni için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim