Adalet Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilan ile bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 25 kişilik boş kadro ile Bilişim Personeli alımı yapacağını bildirmişti. Başvurular da son güne geldik. Başvuru yapmış olan adaylar için sonuçlar ne zaman açıklanacak? Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için detayları sizlerle birkez daha paylaşacağız.

İLANIN DETAYLARI:

Adalet Bakanlığı 8 farklı Grupta olmak üzere 25 kişilik boş kadro ile Personel Alımı yapacağını bildirmişti.  Bu kapsamda adaylar başvurularını 375 Sayılı Kanun hükmünde Kararnamenin en 6 ıncı maddesi ile sözlşemeli olarak personel alımı yapılacağını aktarmıştı. Bu kapsamda alımlar, aşağıdai tabloya göre yapılacak:

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adalet Bakanlığı Kamu Personeli Alımı başvuruları 28 Haziran 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 12 Temmuz 2021 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir. Adaylar başvurularını sadece son başvuru günü saat 23:59 a kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını e-Devlet şifresi ile Bakanlığın resmi İnternet adresi üzerinden gerçekleştirmeleri gereklidir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

Adalet Bakanlığı Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı için başvurularda adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bunun dışında adayların 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den en az 70 puan almış olmak, Yabancı Dil Sınavından İngilizce dilinden puan almış olmak gerekmektedir.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adalet Bakanlığı başvurular için değerlendirmeleri KPSS Puanına göre yapacak. Bu kapsamda, Her bir başvuru grubu için ayrı ayrı en yüksek puana sahip aday adayından başlanarak oluşturulacak sıralamaya göre alım yapılacak personel pozisyonunun 10 (on) katı aday arasından Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınav başarı sırasına göre yerleştirme yapılacaktır. KPSS puanı olmayan yahut 70 (yetmiş) puandan az olan adayın KPSS puanı 70 (yetmiş) olarak dikkate alınacak olup yabancı dil sınavı puanına ilişkin belge ibraz etmeyenlerin yabancı dil puanı 0 (sıfır) olarak hesaplanacaktır.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adalet Bakanlığı Bilişim Personeli Selımı için sonuçlar merakla bekleniyor. Bu kapsamda, 

Başvuruların 12 Temuz 2021 tarihi ile sona ermesimnin ardından, başvuru sonuçlarının Temmuz sonuna kadar açıklanması beklenmektedir. Adaylar Bakanlığı bu kapsamda, Bakanlık şu açıklamalarda bulundu.

Yukarıdaki değerlendirmeye göre sözlü sınava çağırılmaya hak kazanan adaylar www.adalet.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir. Ayrıca adaylar sınavlarına ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir.

BAŞVURU SONUÇLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA