Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Adalet Bakanlığı bünyesine farklı pozisyonlarda 200 sözleşmeli personel alımı yapacağını belirtmişti. İlgili ilan için binlerce aday başvuru yaptı ancak hala başvuru yapmamış veya başvuru işlemlerini bitirmemiş olan adaylar için bir kez daha ilan hakkında detaylı bilgiyi sizinle paylaşıyor olacağız. Başvurular artık sona ermekte ve adaylar için son şans.

İLANIN DETAYLARI:

Adalet Bakanlığı yayımlamış olduğu ilanında 200 kişilik boş kadro ile, Merkez ve Taşra teşkilatına alım yapacağını belirtti. Buna göre Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatına, 10 Avukat, 20 İstatikçi, 30 Şoför ve 40 Hizmetli olmak üzere 100 kişi ve Taşra Teşkilatına, 50 Psikolog ve 50 Sosyal Çalışmacı olmak üzere 100 kişi de taşra teşkilatına alım yapacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Adalet Bakanlığı Sözleşmeli personel alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Yapılacak güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek ve 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSp94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. 

Ayrıca adaylardan bu nitelikler dışında pozisyonuna göre özel şartlar aranmakta ve özel şartlara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

ÖZEL ŞARTLAR:

İstatiktçi Pozisyonu: İstatistik lisans bölümü mezunu olmak.

Avukat Pozisyonu: Adaylardan, Hukuk fakültesi mezunu olmak veya buna denkliği olan ve YÖK tarafından onaylanmış olan Yurtdışı yükseköüretim kurumlarından mezun olmuş olma ve SOn başvuru tarihi itibari ile vukatlık ruhsatnamesine sahip olmak.

Şoför Pozisyonu: En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak ve E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Hizmetli Pozisyonu: En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak,

Psikolog ve Sosyal Çalışmacı Pozisyonu: Psikolog Lisans mezunu olmak ve Sosyal Hizmet veya Sosyal Hizmetler lisans bölümleriden mezun olmak. Şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Söz konusu olan ilana başvurular, 21 Mayıs 2018 tarihinde başlamıştı. Başvurularını gerçekleştirmeyen veya hala başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar en geç 30 Mayıs 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri şarttır. Buna göre başvurular son başvuru günü en geç Mesai saati bitimine kadar Adalet Komisyonu Başkanlıklarına istenilen belgeler ile birlikte şahsen yapılması gerekmektedir. Posta, kargo ve faks yolu ile yapılacak başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. İlanın tam metnine ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim