Devlet Personel Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilanlara göre 3 Üniversite için başvurularda son günler. Henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için bir kez daha ilgili ilanlar hakkında detaylı bilgi veriyor olacağız. Söz konusu ilanlarda alım kadroları her üniversite için farklıdı.

HANGİ ÜNİVERSİTELER PERSONEL ALIYOR?

Yukarıda da sözünü ettiğimiz üniversiteler toplamda 272 sözleşmeli personel alımı yapacak. Buna göre, İnönü üniversitesi 163, Dicle Üniversitesi 80 ve İzmir Bakırçay Üniversitesi 29 Sözleşmeli Kamu Personeli alımı yapıyor.

İnönü Üniversitesi alımını yapacağı 163 personel adayı için kadro dağılımını, 150 Hemşire, 10 Sağlık teknikeri ( Farklı alanlarda ), 2 Fizyoterapist ve 1 Destek Personeli olarak dağıtmaktadır.

Dicle Üniversitesi toplamda 80 kişilik boş kadro ile, 52 Sözleşmeli Hemşire, 6 Sağlık Teknikeri, 1 Eczacı, 1 Fizyoterapist, 11 Röntgen Teknisyeni, 6 laborant ve 3 Diğer Sağlık Personeli alınacaktır.

İzmir Bakırçay Üniversitesi bünyesine alımını yapacağı sözleşmeli personel pozisyonları, 6 Tekniker, 7 Büro Personeli, 4 Şoför, 3 Destek personeli, 2 Çözümleyici, Sistem Programcısı, 1 Diyetisyen, 1 Mimar, 2 Programcı, 1 Hemşire, 1 Tabip ve 1 Psikolog olmak üzere toplamda 29 kişi alınacak.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR:

Adayların ilgili ilanlara başvuru yapabilmeleri için belirtilen bazı nitelikleri taşımaları gerekmeketdir. Buna göre adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesine göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az lise mezunu, Ön Lisans veya Lisans mezunu olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak,  Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak ve Vardiyalı çalışmasına engel olabilecek bir durum olmamak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Söz konusu olan 3 üniversite ilanı'da geçtiğimiz günlerde yayımlanmıştı ve adaylara 15 günlük başvuru süresi verilmişti. Ancak verilen 15 günlük başvuru sürsinin sonuna gelindi ve adaylar başvurularını en geç 16 Temmuz 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmeketdir. Başvurular istenen belgeler ile birlikte her üniversitenin Personel Daire Başkanlığına yapılacaktır. Aşağıdan ilgili ilanlara ulaşarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Dicle Üniversitesi

İzmir Bakırçay Üniversitesi

İnönü Üniversitesi

Editör: TE Bilisim