Toplamda 3 kurum sözleşmeli personel alımı yapacağını Devlet personel başkanlığı üzerinden duyurdu. 3 kurumun bünyesine katılmak isteyen adaylar kurumların yayınladığı ilanlarda yer alan başvuru şartlarını, başvuru bilgilerini ve diğer ilan bilgilerini takip ederek iş başvuru aşamasına geçebilirler. İşte detaylar...

SÖZLEŞMELİ ALIM YAPACAK KAMU KURUMLARI NEDİR?

Sözleşmeli personel alımı yapacak kurumlar Hakimler ve savcılar kurulu, Sağlık bilimleri üniversitesi ve Dışişleri Bakanlığı olarak açıklanmıştır. Başvuru şartları nedir?

3 KURUMUN ALACAĞI KADROLAR NEDİR?

Hakimler ve savcılar kurumu sözleşmeli büro personeli alımı yapacak, Sağlık bilimleri üniversitesi bilişim personeli alımı yapacak, Dışişleri Bakanlığı ise sekreter alımı yapacağını ilan etmiştir.

ALINACAK SAYI BİLGİLERİ NEDİR?

Hakimler ve savcılar Kurulu HSK 25 kadroya alım yapacak olup, Sağlık bilimleri üniversitesi 5 kadro için ve Dışişleri Bakanlığı 1 kadro için alım yapacağını duyurdu.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Marmara Üniversitesi sözleşmeli personel alımı için başvuru şartları ise; adayların 657 sayılı devlet memurları kanununda yer alan 48. maddede belirtilmiş şartları taşıyor olmasının yanı sıra 2018 yılında düzenlenmiş olan KPSS B gurubu sınavına katılmış olmak, lisans mezunları için 2018 yılında yapılan KPSS P3 türüne girmiş olmak gerekmektedir. Ayrıca adayların herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik aylığı almıyor olması aranan şartlar arasındadır.

HSK için başvuru şartları ise; Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, güvenlik soruşturmasından olumlu olarak geçmek gerekmektedir.

Sağlık bilimleri üniversitesi için şartlar ise; üniversite tarafından belirtilen üniversitelerin belirtilen bölümlerinde mezun olmak adaylardan istenen genel şartlardır.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim