Farklı 2 üniversite bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak için personel alımı yapmaktadır. Buna göre söz konusu ilgili ilanlar geçtiğimiz günlerde Devlet Personel başkanlığı tarafından yayımlanmıştı. Ancak başvuruların ilanların yayımlanması ile birlikte başlamasının ardından en geç 15 gün içerisinde başvuruların yapılması gerekmekteydi. Henüz başvurusunu yapmamış veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için artık başvurularda son günlere gelindi. Bu haberimizde son kez sizlere detaylı bilgi veriyor olacağız.

HANGİ ÜNİVERSİTELER ALIM YAPIYOR?

Yukarıda bahsini geçirdiğimiz iki üniversite toplamda 241 sözleşmeli personel alımı yapacak. Buna göre, Fırat üniversitesi 148 ve Bozok Üniversitesi 93 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek.

Buna göre Fırak Üniversitesi, Lisans mezunu 116 Sözleşmeli Hemşire, Lisans mezunu 6 Fizyoterapist ve Ön Lisans mezunu 26 Sağlık Teknikeri olmak üzere toplamda 148 sözleşmeli personel alacak.,

Bozok üniversitesi ise, 93 kişilik boş kadro ile Lisans mezunu 91 Sözleşmeli Hemşire, Ön Lisans mezunu 1 Sağlı kTeknikeri ve Lisans mezunu 1 Diğer Sağlık Personeli olmak üzere farklı pozisyonlarda Kamu Personeli alımı gerçekleştirecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adayların başvuru yapabilmeleri için, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlara göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme SInavından puan almış olmak, Lisans mezunları için 2018 yılı KPSSP3 puan türünden puan almış olmak ve Ön Lisans mezunları için 2016 yılı KPSSP93 puan türünden puan almış olmak ve Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR?

Söz konusu ilanlar için adaylar başvurularına 07 Eyllü 2018 tarihi itibari ile başladı. Adaylara başvuru için 15 günlük süre verilmiş olup başvurular en geç 21 Eylül 2018 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Adaylar başvurularını İlgili üniversitelerin Personel Daire başkanlığına yapılacaktır. İlgili ilanlar hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Fırat Üniversitesi İlanı İçin Buraya Tıklayınız.

Bozok Üniversitesi İlanı İçin Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim