Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları personel alımı gerçekleştiriyor. Yapılan duyuruya göre ,Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları bünyesinde bulunan personel eksikliğini karşılamak üzere 2 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak bilişim personeli alacak. Adaylar yapılacak olan sözlü yarışma sınavı ile belirlenecek. Adaylar sınava Kamu personeli seçme sınavı puanına göre ve Yabancı dil sınavına göre alınacak. KPSS puanının %70 i ve Yanacı Dil sınavının %30 oranda ortalaması ile belirlenecek.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları büyesine alımını yapacak lduğu boş kadro için adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Hizmetin gerektirdiği niteliklere, muhakeme yeteneğine, temsil kabiliyetine, analitik düşünme ve hızlı problem çözme yeteneğine sahip olmak, Yoğun iş temposuna ayak uydurabilmek ve takım çalışmasına yatkın olmak, alep edilmesi halinde, sertifika istenmeyen ancak bilgi sahibi olması beklenilen konularda daha önce çalışılan işyerlerinden ilgili konuda çalıştığını gösterir referans mektubu getirmek, Daha önce Başkanlığın açmış olduğu Sözleşmeli Bilişim Personeli alım mülakatlarına katılmamış olmak ve kadro gereğince özel şartları taşımak.

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak adaylar, en geç 29 Eylül 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, son başvuru günü saat 17:00 a kadar Başkanlığın https://basvuru.ytb.gov.tr/ adresli internet sitesi üzerinden yapılacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirler.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim