Resmi Gazetenin 27 Mart 2019 tarihli yayımına göre yeni ilanlar yayımladı. Yayımlanmış olan ilanlarda yer alan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere yüksek maaş ile bilişim personeli alımı yapacak. Bu yönde YÖK 657 Sayılı Kanunun 4/B maddesi uyarınca sözleşmeli olarak 2 bilişim personeli alacak.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı 2 kişilik boş kadro ile, 1 Sistem kapsamında Sistem programcısı ve 1 Yazılım kapsamında Sistem Programcısı alacak. Adaylardan bu yönde bazı nitelikler aranacak olup detayları paylaşıyoruz.

Bir diğer ilana göre ise, Yazılım, Ağ ve Sistem uzmanı olarak toplamda 5 Bilişim Uzmanı (2 kişi, Tam Zamanlı, Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 3 katına kadar, 3 kişi, Tam Zamanlı, Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 2 katına kadar)

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ( YÖK ) alımını yapacağı sözleşmeli personel adaylarından, 657 sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşından gün almamış olmak, Sistem Programcısı için: İngilizce, Almanca, Fransızca dillerinden YDS veya eşdeğer sınavlardan (D) düzeyinde puan almış olmak şartları aranacak.

Ayrıca adaylardan üniversitelerin Dört yıllık eğitim veren fakültelerinini fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek ve kamu personeli seçme sınavından lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacak.

BAŞVURULAR:

Söz konusu ilan 27 Mart 2019 tarihinde Resmi gazete yayımlanarak ilan için başvurular başladı ve adaylar başvurularını en geç 12 Nisan 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, www.yok.gov.tr adresinde bulunan "Başvuru Formu”nun doldurulmasından sonra, fotoğraf yapıştırılmak ve imzalanmak suretiyle aşağıda sayılan belgelerle birlikte (Yükseköğretim Kurulu Personel Dairesi Başkanlığı Universiteler Mahallesi 1600.Cadde No: 10 06800 Bilkent/ Çankaya/ANKARA) adresine elden teslim edilmek veya son başvuru tarihinde adreste olacak şekilde posta ile gönderilmek suretiyle yapılacaktır.

İlanın Tam Metni