Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Personel alımı için ilana çıktı. Bugün yayımlanan ilana göre Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ( YÖK ) bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda Bilişim Personeli Aımı yapılacağını bildirdi. Başvurusu başlayan ilanlar için detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlrle paylaşacağız.

YÖK Personel Aımı Kontenjanları Nelerdir?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı personel alımları, 

  • 4 Yazılım Uzmanı,
  • 1 Mobil Yazılım Uzmanı,
  • 1 Sistem Uzmanı,
  • 2 Veri Analitiği Uzmanı,
  • 1 Veri Ambarı Uzmanı,

olmak üzre toplamda 9 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecektir.

KPSS Li KPSS Siz Personel Alımı Detayları Nelerdir?

YÖK personel alımında adaylardan KPS Puanı ile veya KPSS olmaksızın alım gerçekleştirilecek. Bu kapsamda KPSS puanı ile yapılacak başvurularda adayların 2020 yılında yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

KPSS siz yapılacak başvurularda ise puan 70 olarak sayılacak.

Her ne olursa olsun adaylardan Yabancı Dil sınavı şartı istenecek. Değerlendirmelerde KPSS puanı olanlarda %70 KPSS ve %30 YDS hesaplanacak. KPSS siz yapılacak başvurularda ise %70 KPSS ve %0 YDS puanı olarak hesaplama gerçekleştirilecektir.

Genel Başvuru Şartları Nelerdir?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca Dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin Mühendislik bölümlerinden mezun olunmuş olması gereklidir. 

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

YÖK personel alımı başvurusu için adaylar öncelikle belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir. Sonrasında adaylar başvurularını en geç 15 gün içerisinde tamamlamış olmaları gereklidir.

Başvuru Tarihleri: 30 Eylül - 14 Ekim 2022

Başvuru Adresi:  Başvurular, www.yok.gov.tr adresinde bulunan “Başvuru Formu”nun doldurulmasından sonra, fotoğraf yapıştırılmak ve imzalanmak suretiyle aşağıda sayılan belgelerle birlikte Yükseköğretim Kurulu Personel Dairesi Başkanlığı, Üniversiteler Mah. 1600. Cad. No:10 Bilkent Çankaya/ANKARA adresine yapılacak.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim