Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı sözleşmeli personel alımı için Resmi Gazete'de ilan yayımladı. 2 Eylül 2021 tarihi ile yayımlanmış olan ilana göre Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı ( ÜAK ) bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 Sayılı kanunun 4/B maddesi uyarında istihdam edilmek üzere sözleşmeli olarak Büro Memuru Alımı ve Destek Personeli Alımı yapacak. 

Lise, Ön Lisans ve Lisans Mezunu Kadrolar Belli Oldu!

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı bünyesine 4 kişilik boş kadro ile, 3 Büro Personeli ve 1 Destek Personeli alımı yapacak.

Genel ve Özel Şartlar Belli Oldu!

ÜAK genel olarak adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca adayların şartları taşımadığı anlaşılırsa görevleri 1 ay içerisinde feshedilecektir. Bu kapsamda adaylardan,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gereklidir.

Özel olarak ise adayların 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunu için KPSSP94, Ön Lisans mezunu için KPSSP93 ve Lisans mezunu için KPSSp3 puan türünden en az 65 ve 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca yukarıdaki tabloda belirtilen niteliklerin taşınıyor olması gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

ÜAK memur personel alımı başvuruları 6 Eylül 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 15 Eylül 2021 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir. Adaylar başvurularını sadece şahsen başvuru yapmaları gereklidir.

Başvuru yapmak için www.uak.gov.tr internet sitesinde bulunan başvuru formunun eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurularak fotoğraf yapıştırmak ve imzalamak suretiyle yukarıda belirtilen belgelerle birlikte Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı – Personel Birimi (Üniversiteler Mahallesi 1600. Cadde No: 10 06800 Bilkent / Ankara) adresine teslim etmeleri gerekmektedir.

Başvuru Kılavuzu

Editör: TE Bilisim