Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ) sözlemeli olarak personel alımı yapacağının duyurusu yaptı. Duyuru Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olup adaylar başvurularını başvuru kılavuzuna göre gerçekleştireceklerdir. Buna göre başvuru yapacak adaylardan aranan şartlar ve alım kadrolarına aşağıdan ulaşailirsiniz.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ) yayımladığı ilana göre bünyesine 11 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak personel alımı yapacğaını belirtti. Buna göre 2 Sistem uzmanı, 1 Ağ Güvenlik Uzmanı, 4 yazılım geliştirme Uzmanı, 4 Veri Ambarı/ Büyük Veri uzmanı olmak üzere 11 sözleşmeli bilişim personeli alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Türkiye İstatistik Kurumu alım yapacağı yukarıdaki kadrolara göre adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Fakültelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerinin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden puan almış olmak ve 5 yıl süre ile süresi geçmemiş olan Yabancı Dİl Sınavından puan almış olmak şartları aranmaktadır.

Ayrıca alımı yapılacak her kadro için özel olarak nitelik aranmakta olup adayların bu özel şartlara ilanın tam metni ile ulaşabilirler.

BAŞVURULAR NE ZAMAN NASIL YAPILIR?

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ) yayımladığı ilana göre adayların başvurularını ilanın yayımlanması ile birlikte almaya başlayacak ve buna göre en geç 09 Mart 2018 tarihi saat 18:00 a kadar devam edecek. Adaylar başvurularını www.tuik.gov.tr adresinden temin edecekleri İş Talep Formunu eksiksiz doldurarak ve istenilen belgeler ile birlikte Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Devlet Mahallesi Necatibey Caddesi No:114 06420 Bakanlıklar Çankaya/ANKARA adresine İnsan kaynakları Daire Başkanlığına şahsen veya posta yolu gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Postada oluşacak herhangi bir gecikmede adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. İlanın tam metnini incelemek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim