Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ) personel alımı için geçtiğimiz günlerde ilan yayımlamıştı. Yayımlanan ilana göre TÜİK bünyesine 7 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli Bilişim personeli alımı yapacak. Başvurular 27 Temmuz 2020 tarihi ile başlamış olup en geö 10 Ağustos 2020 tarihine kadar yapılması gereklidir. Bu anlamda henüz başvuru yapmamış olan adaylar için bir kez daha detayları aktaracağız.

ALIM YAPILACAK KADROLAR NEDİR?

Türkiye İstatistik Kurumu 2 COğrafi Bilgi Sistemleri Yazılım Uzmanı, 1 Mobil Uygulama Geliştiricisi, 2 Yazılım Geliştirme Uzmanı, 1 İş Analisti ve 1 Devops Mühendisi olmak üzere toplamda 7kişi alacak.

BAŞVURU ŞATLARI:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları taşımak.

b)Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak.

c) (b) bendinde belirtilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik,matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak.

ç) Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçemeyecekler için en az 3 yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunması. 

d) Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemeleri zorunludur.

DEĞERLENDİRMELER:

Başvuruda bulunan adaylar için değerlendirmeler KPSS puanı ve YDS puanu ile yapılacak. Adayların KPSS'den almış oldukları puanın %70 i ve YDS puanın %30 u esas alınarak yapılacaktır. KPSS puanı olmayan adayların puanı 70 olarak sayılacaktır.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Genel ve Özel şartları sağlayan adaylarda sınava katılacakların listesi Kurumumuz internet sitesi www.tuik.gov.tr adresinde 28/08/2020 tarihinde ilan edilecektir.Ayrıca yazılı bildirim veya tebligat yapılmayacaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

Editör: TE Bilisim