Dışişleri Bakanlığına bağlı olan TÜRKAK personel alımı ilanı yayımlandı. Az Önce gelmiş olan duyuruya göre TÜRKAK bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere sözleşmeli personel alımı yapacak. Alımlar 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesine göre gerçekleştirilecek Ayrıca Yüksek Maaş İle Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı yapılacak. Kimler başvuru yapabilir?

Kontenjan Bilgisi Nedir?

Bakanlık TÜRKAK Bilişim personeli kadrosunda 1 Yazılım Geliştiricisi alımı yapacak.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Sözleşmeli personel alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca eğitim şartı olarak, Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak şartı aranacak.

Ayrıca ilgili pozisyon için belirtilen özel nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir.

KPSS'li KPSS siz Personel Alımı Yapılacak!

Sözleşmeli Bilişim personeli alımı için alımlar KPSS Puanı ile veya KPSS olmaksızın alım gerçekleştirilecek. Bu kapsamda KPSS Puanı ile yapılacak başvurularda 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. KPSS siz yapılacak başvurularda da adayların puanları 70 olarak ele alınacaktır.

KPSS Puanı ile yapılan başvurularda değerlendirmelerde adayların KPSS Puanının %70 i ve YDS Puanının %30 u ele alınacak.

KPSS siz yapılan başvuruların değerlendirmelerinde ise KPSS Puanının %70 i ve YDS Puanın %0 olarak ele alınacak

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Dışişleri Bakanlığı TÜRKAK personel alımı başvuruları 5 Şubat 2023 tarihi ile başlamış olup en geç 19 Şubat 2023 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular sadece İnternet üzerinden gerçekleştirilecektir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim