Türk Standardları Enstitüsü Kurumu sözleşmeli personel alımı ilanı yayımladı. TSE bünyesindeki perosnel eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda personel alımı ilanı yayımlandı. 31 Aralık 2021 tarihi ile yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre adaylardan aranacak başvuru şartları ve kontenjan dağılımı sizlerle paylaşıyoruz.

7 Sözleşmeli Bilişim Personeli Alımı Yapılacak!

Yüksek Maaş İle TSE bünyesine 7 sözleşmeli personel alımı yapacağını bildirdi. Bu kapsamda alımlar, Java Kurumsal Mimar, Kıdemli Ağ Yöneticisi, Kıdemli .NET Yazılım Uzmanı, Kıdemli Java Yazılım Uzmanı, Kıdemli Ağ Uzmanı, Kıdemli Sistem Uzmanı alımı yapacak.

TSE Sözleşmeli Personel Alımına Kimler Başvuru Yapabilecek?

Bilişim personeli alanında alım yapılacak olup Başvuru yapacak adaylardan öncelikle yukarıdaki kontenjanlarda mezuniyetini tamamlamış ve dil bilgisine sahip olmak gereklidir. Ayrıca Başvuru değerlendirmesi KPSS Puanı ile yapılacak. Genel olarak,

657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeli nitelikler aranacak.

En az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gereklidir.

KPSS ve YDS Puan Şartı Nedir?

TSE Sözleşmeli perosnel alımı için adaylardan 2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Yabancı dil sınavından İngilizce dilinden puan almış olmak gereklidir.

Başvuru Süreci 2022 Ocak'ta Başlayacak!

TSE Bilişim Personeli alımı başvuruları 6 Ocak 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 20 Ocak 2022 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını sadece kariyer kapısı üzerinden elektronik ortamda gerçekleştireceklerdir.

İlanda Düzeltme Kararı Resmi Gazete'de

TSE Personel alımı için resmi gazetede ilan yayımlandı. İlanda bazı yerlerde düzeltmeler yapılırken Başvuru tarihleri,İstenen belgeler ve Başvuru somuçlarının duyurulması paragraflarında değişiklikler yapıldığı açıklandı. Söz konusu düzeltme ilanına göre,

DÜZELTME İLANI

31.12.2021 tarihli ve 31706 sayılı Resmî Gazete’de aslına uygun olarak yayımlanan ‘‘TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ SÖZLEŞMELİ BİLİŞİM PERSONELİ GİRİŞ SINAVI DUYURUSU’’ metninde düzeltme yapılması ihtiyacı hasıl olmuş olup bu kapsamda;

1) İlan metninin C başlığında yer alan, ‘‘C. İSTENİLEN BELGELER, BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE TARİHİ’’,

2) İlan metninin E başlığında yer alan, ‘‘E. BAŞVURU SONUÇLARININ DUYURULMASI ’’, Kısımları yeniden düzenlenmiştir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim