Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu ( TİHEK ) personel alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre TİHEK bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda 10 Sözleşmeli Personel Alımı yapacak. İlan için başvuru sürecinde başlıyor. Bu kapsamda başvuru ekranı nedir? Peki TİHEK Personel alımı başvuru şartları nelerdir?

Personel Alımı Kadro Dağılımı:

TİHEK 10 kişilik kadro ile Teknisyen, Destek Personeli alımı ve Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı yapacak. Kontenjan Dağılımı ise;

  • 2 Kadın koruma ve güvenlik görevlisi,
  • 2 Erkek koruma ve güvenlik görevlisi,
  • 5 destek personeli,
  • 1 teknisyen,

Başvurular Başlıyor!

TİHEK Personel alımı başvuru süreci 1 Kasım 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 12 kasım 2021 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir. Adaylar başvurularını Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden giriş yapacaklar.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel Olarak ise her pozisyonda belirtilen farklı nitelikler yer alıyor.

Destek Personeli Alımı için; En az Lise mezunu olmak.

Teknisyen Alımı İçin; Meslek liseleri veya teknik liselerin Elektrik, Elektronik bölümlerinden ya da Elektrik elektronik teknolojisi alanından mezun olmak.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı İçin; Ön Lisans mezunu olmak, silahlı özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, Erkeklerde 175 cm, kadınlarda 165 cm’den kısa boylu olmamak.

Pozisyonuna göre Maaşlar ne Kadar?

Editör: TE Bilisim