Ticaret Bakanlığı personel alımı ilanı yayımladı. Yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Ticaret Bakanlığı bünyesine 16 Sözleşmeli Personel Alımı yapacak. Alımlar Ticaret Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde yapılacak olup adaylardan 657 Sayılı DMK 48. maddesindeki nitelikler, KPSS ve YDS şartı aranacak. Ancak KPSS Puanı olmayan adaylarda başvuru yapacak. KPSS siz Personel Alımı ilan detayları ve diğer bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Ticaret Bakanlığı adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri arayacak. Ayrıca;

Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak şartı arayacak.

KPSS VE YDS DETAYI:

Başvuru değerlendirmesi için adayların KPSS Puanı ve YDS Puanı ele alınacak. Başvuru için KPSS puanının yüzde yetmişi (KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı 70 (yetmiş) olarak dikkate alınır) ile yabancı dil puanının yüzde otuzunun toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak her bir unvan için en fazla on katı (10) aday sözlü ve uygulamalı sınava çağırılacaktır.

HANGİ POZİSYONLARDA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere toplamda 16 kişilik boş kadro ile sözleşmeli bilişim personeli alımı yapılacak. Alım yapılacak kadrolar:

  • 1 Kıdemli Lider Yazılık Geliştirme Uzmanı,
  • 1 Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 2 Kıdemli Bilgi Güvenliği Uzmanı,
  • 1 Kıdemki Fronted ( Önyüz ) Yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 1 Kıdemli Java Yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 1 Kıdemli Ağ Uzmanı,
  • 1 Yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 1 Sistem Uzmanı,

Yukarıdaki pozisyonlarda personel alımı yapılacak. Ayrıca Bakanlık geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilan ile 60 Memur Alımı yapacağınıda bildirnişti.

Ticaret Bakanlığı 60 Memur Alımı İlanı Burada

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bakanlığın Perosnel alımı başvuruları önümüzdeki ay yani 11 Ekim 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 20 Ekim 2021 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını sadece İnternet aracılığı ile e-Devlet (Ticaret Bakanlığı / Kariyer kapısı) ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden başvurularını gerçekleştirecektir. bunun dışında yapılacak herhangi bir başvuru kabul edilmeyecek.

YÜKSEK MAAŞ VERİLECEK!

Bilişim Personeli Alımı maaşları bildiğiniz gibi oldukça yüksektir. İlgili alım yapılacak pozisyonlara göre normal sözleşmeli bilişim personeli olarak belirtilen maaşı kat sayısı kadar maaş berilecektir. Aylık brüt sözleşme ücreti, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4’üncü maddesinin (B) bendine göre verilecek.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim