Ticaret Bakanlığı personel alımı için geçtiğimiz günlerde ilan yayımlamıştı. Yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 16 Sözlşemeli Personel Alımı ilanı yayımlanmıştı. Başvuruların ilanın yayımlanması ile başlamasının ardından artık sona ermektedir. Peki Bakanlığa personel alımı başvuru sonuçları ne zaman? Değerlendirmeler nasıl yaplacak.

Bakanlık bünyesine 16 sözleşmeli personel alacak. Kadro Dağılımı ve diğer detaylar için Buraya Tıklayınız.

Başvurular Sona Eriyor!

11 Ekim 2021 tarihi ile başlamış olan Sözleşmeli Bilişim Personeli Alımı başvuruları için artık sona gelindi. Sözleşmeli Bilişim Personeli Alımı başvuruları en geç 20 Ekim 2021 tarihinde sona erecektir. Başvurular e-Devlet şifresi ile şahsen yapılacak. Henüz başvuru yapmamış olanlar için son şans.

KPSS ve YDS Değerlendirmesi Yapılacak!

Ticaret Bakanlığı Personel Alımı başvuruları KPSS ve YDS Puanına göre değerlendirilecek. 

Başvuruların incelenmesi sonucunda genel ve özel şartları sağlayan adaylardan, KPSS puanının yüzde yetmişi (KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı 70 (yetmiş) olarak dikkate alınır) ile yabancı dil puanının yüzde otuzunun toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak her bir unvan için en fazla on katı (10) aday sözlü ve uygulamalı sınava çağırılacaktır.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Bakanlık tarafından yapılacak değerlendirme ile Başarılı olan adayların listesi, Bakanlığımız www.ticaret.gov.tr internet adresinin duyurular bölümünde ilan edilecektir. 20 ekim 2021 tarihinde sona erecek olan başvurular için sonuçların Kasım Ayına kadar açıklanması beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim