Ticaret Bakanlığı Personel alımı için ilan yayımlandı. Az Önce Resmi Gazetde yayımlanmış olan ilana göre Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 1000 kişilik kadro ile Sözlşemeli Büro Personeli alımı yapılacak. Bu kapsamda yayımlanan ilan için KPSS puanı ile Ön Lisans Mezunu adaylar içerisinden alım yapılacak. Başvurular 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4/B fıkrasına göre gerçekleştirilecektir. Peki adaylardan aranan şartlar nelerdir? Nasıl ve Ne Zaman Başvuru yapılacak?

Büro Personeli Alımı Kontenjan Detayları Nedir?

Pozisyonu: Sözleşmeli Büro Personeli

Teşkilatı: Merkez Birimleri, Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlükleri, Ticaret İl Müdürlükleri ve Serbest Bölge Müdürlükleri

Öğrenim Durumu: Ön lisans

Kontenjan Sayısı: 1000

BAŞVURU YAPACAK KADIN ERKEK DİĞER ADAYLAR BURADA SENDE KATIL TAKİP ET

İşin Olsa İnstagram >>>>> TAKİP İÇİN BURAYA

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Başvuru İçin Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise, KPSS, Eğitim Şartları aranacak.

KPSS Puan Şartı Nedir?

Ön Lisans mezunu personel alımı yapılacak olup adayların 2022 yılında yapılan KPSS'den P93 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Eğitim Şartı Nedir?

En az iki yıllık eğitim veren ve yüksekokulların büro yönetimi ve yönetici asistanlığı, insan kaynakları yönetimi, adalet, dış ticaret, maliye, işletme yönetimi, muhasebe ve vergi uygulamaları, lojistik, bankacılık ve sigortacılık, halkla ilişkiler ve tanıtım, bilgi yönetimi, bilgisayar programcılığı ile bilgi teknolojileri ya da bunlara denkliği/eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının yukarıda belirtilen bölümlerinden mezun olmak, (Adayların, söz konusu bölümlere denk/eşdeğer sayılan bölümlerden mezun olmaları halinde YÖK tarafından onaylanmış denklik/eşdeğerlik belgelerini jpeg formatında tarayarak başvuru sistemine eklemeleri gerekmektedir.).

Yaş Şartı Aranmıyor!

Yayımlanan Büro personeli alımı ilanı için adaylardan herhangi bir yaş şartı olmaksızın personel alımı gerçekleştirilcek. Şartlarda yaş şartı belirtilmemiştir.

Mülakatsız Personel Alınacak!

Ticaret Bakanlığı Büro Personeli alımı başvuruları KPSS Puanına göre yapılacak. Bu kapsamda adaylar KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlamak suretiyle, atama yapılacak olan pozisyon sayısını geçmeyecek kadar asıl aday belirlenecektir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Ticaret Bakanlığı Sözleşmeli personel alımı başvuruları 21 Kasım 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 30 Kasım 2022 tarihine kadar başvuru yapılmış olması gereklidir. Adaylar başvurularını sadece İnternet ortamından olmak üzere Ticaret Bakanlığı kariyer adresi üzerinden gerçekleştireceklerdir.

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

İLANIN TAM METNİ

Kamu Büro Personeli Maaşları Ne Kadar?

Kamuda görev yapacak olan büro personeli maaşları açıklandı. Derecesine, Tecrübe ve eğitim durumuna değişiklik gösteren büro personeli maaşları en düşük 8400 TL olarak açıklanmıştır. Detaylarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/maaslar/kamu-ve-ozel-2022-yili-buro-personeli-ve-memuru-maaslari-ne-kadar-h42623.html

GELİŞMELERDEN VE YENİ İLANLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİR

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim