Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu personel alımı için ilan yayımlamıştı. Yayımlanan ilana göre TENMAK bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda olmak üzere 30 kişi alacağını duyurmuştu. Başvuruların ilan ile birlikte başlamasının ardından artık sona eriyor.

Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu Sözleşmeli kadrolar için yapacağı Giriş sınavı ile 30 Asil aday belirleyecek. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar KPSS, YDS, Eğitim şartları nelerdir?

Alım Yapılacak Kadrolar ve Dağılımı:

TENMAK bünyesine 30 kişilik boş kadro ile 21 Ar-Ge Personeli ve 9 Mühendis Alımı yapacağını bildirdi. Adayların Mühendislik bölümlerinden, Ekonomi, İktisat ve İstatistik bölümlerinden mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

Giriş Sınavı Yapılacak! Şartlar Nedir?

TENMAK adyaları belirlemek adına Giriş sınavı yapacak. Sınava katılmak için adayların bazı nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir. Bunlar ise, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki niteliklerin taşınıyor olmak, ÖSYM tarafından yapılmış olan KPSS'den en az 80 puan almış olmak, Yabancı Dil Sınavından en az 70 puan almış olmak gibi nitelikler aranacak.

Başvuru şartları hakkında detaylı bilgiye Buraya Tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Başvurular Sona Eriyor

İlan için başvurular 8 Ekim 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 28 Ekim 2021 tarihine kadar devam edecektir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını sadece kurum üzerinden doldurulacak başvuru formu ile yapılacaktır.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Değerlendirmeler?

1) Ar-Ge Uzmanı pozisyonu için başvuran adaylar; bu İlanın A/b/3 numaralı maddesinde belirtilen yabancı dil bilgisi belgesi puanının %50’si ile mezun olduğu başvuruya esas lisans bölümü mezuniyet notunun (yüzlük sistemde) %50’sinin toplanması sonucunda elde edilecek puana göre,

2) Mühendis, Avukat ve Eczacı pozisyonları için başvuran adaylar; bu İlanın A/c/2 numaralı maddesinde belirtilen KPSS puanına göre,

grup bazında en yüksek puana sahip adaydan başlanmak üzere sıralamaya tabi tutulacaktır. Puan sıralamasına göre, tüm gruplar için ilan edilen pozisyon sayısının 4 (dört) katı kadar aday Kurumun internet sitesinde ilan edilmek suretiyle sözlü sınava çağrılacaktır. Son sıradaki aday ile eşit puana sahip diğer adaylar da sözlü sınava çağrılacaktır.

Editör: TE Bilisim